Έγινε τραχειοστομία στον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου

Έγινε τραχειοστομία στον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου

orthodoxianewsagency.gr : Σταθερή συνεχίζει να παραμένει η κατάσταση της υγείας του , ενώ ο οργανισμός του έχει παρουσιάσει βελτιώσεις. 

Μετά την τραχειοστομία στην οποία,σύμφωνα με το orthodoxianewsagency.gr υπεβλήθη επιτυχώς ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ, παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού όπου δέχεται την ιατροφαρμακευτική αγωγή με πρόοδο.

Η αργή, αλλά σταθερή του πορεία έχει δημιουργήσει για άλλη μια φορά μια συγκρατημένη αισιοδοξία στους γιατρούς αλλά και στην αδελφότητα που τον περιμένει να επιστρέψει στο μοναστήρι του υγιής.

Ο Ηγούμενος Εφραίμ  είχε νοσήσει με Covid-19 και βρίσκεται στον Ευαγγελισμό από την Παρασκευή 28 Μαΐου, ενώ στις 4 Ιουνίου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί.

Λίγες μέρες μετά την διασωλήνωση κι ενώ η κατάσταση , βελτιωνόταν σύμφωνα με τους γιατρούς, υπέστη σηπτικό σοκ με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην ΜΕΘ. Για τουλάχιστον τρία 24ωρα η ζωή του βρέθηκε σε εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο, ” ο οποίος ξεπεράστηκε χάρη στην άμεση αντίδραση των γιατρών”. Στη συνέχεια υπεβλήθη σε τραχειοστομία, ώστε να αναπνεύσει καλύτερα. Στην  κατάσταση αυτή βρίσκεται σήμερα.

 

Share this post