ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΤΑΚΗΣ ΚΟΥΝΝΑΦΗΣ, ΗΓΕΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΤΑΚΗΣ ΚΟΥΝΝΑΦΗΣ, ΗΓΕΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Το  Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) ανακοινωσε οτι σημερα τα ξημερώματα ,  σε ηλικία 77 ετών, απεβίωσε ο δημοσιογράφος Τάκης Κουνναφής , “μια ηγετική, εμβληματική φυσιογνωμία στον χώρο των ΜΜΕ”. Στο μεγαλύτερο μέρος της δημοσιογραφικής του καριέρας, ο Τάκης Κουνναφής υπηρέτησε ως αρχισυντάκτης, αφού από νωρίς αναγνωρίστηκαν οι ηγετικές του ικανότητες και οι επιτελικές του δεξιότητες. 

Ο Τάκης Κουνναφής  θεωρούσε ως “τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική του επιτυχία” την αποκάλυψη των σχεδίων για την απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Μακαρίου στις 8 Μαρτίου 1970 στην «Μάχη», γεγονός που επιβεβαιώθηκε την επομένη το πρωί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΚ 

“Ο μεταστάς εντάχθηκε στις γραμμές της Ένωσης Συντακτών Κύπρου το 1970 και φέρει τον αριθμό μητρώου 32 στα αρχεία της οργάνωσης. Είχε δε αναδειχθεί και μέλος του Δ.Σ. της συντεχνίας, για τρεις συνεχόμενες θητείες, την περίοδο 1977-1983. Το ενδιαφέρον του για τα συνδικαλιστικά δρώμενα στον δημοσιογραφικό κλάδο παρέμεινε αδιάπτωτο μέχρι τέλους.

Ο Τάκης Κουνναφής ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του πορεία στην εφημερίδα «Μάχη» το 1963, την περίοδο 1970-1990 υπηρέτησε ως αρχισυντάκτης στην εφημερίδα «Τα Νέα», ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο και στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Παρασκήνιο». Από το 1990 μέχρι και την αφυπηρέτησή του το 2013 υπήρξε αρχισυντάκτης στον «Φιλελεύθερο».

ΦΩΤΟ: philenews

Ως επιτελικό δημοσιογραφικό στέλεχος διατηρούσε μόνιμες στήλες και διακρινόταν για την ευθύτητα, την κριτική θεώρηση και την καυστικότητα των γραπτών του.

Ο ίδιος θεωρούσε ως τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική του επιτυχία την αποκάλυψη των σχεδίων για την απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Μακαρίου στις 8 Μαρτίου 1970 στην «Μάχη», γεγονός που επιβεβαιώθηκε την επομένη το πρωί.

 

Η κηδεία του Τάκη Κουνναφή θα τελεσθεί την Πέμπτη 4 Αυγούστου στις 15.00 από την εκκλησία Αγίου Δημητρίου στην Ακρόπολη, στη Λευκωσία.

Το Δ.Σ. της ΕΣΚ εκφράζει τα ειλικρινή συλληπητήριά του προς τη σύζυγο του μεταστάντος συναδέλφου Κικούλα, στα παιδιά του Νικόλα και Μαργαρίτα, στα εγγόνια και όλους τους οικείους του. Κλιμάκιο της ηγεσίας της οργάνωσης θα παραστεί στην κηδεία και θα καταθέσει στεφάνι εις μνήμη του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

 

 

Share this post