Έφυγε από την ζωή ο Λούης Ηγουμενίδης

Έφυγε από την ζωή ο Λούης Ηγουμενίδης

Απεβίωσε σήμερα  ο Λούης Ηγουμενίδης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, διανοούμενος της Αριστεράς και   αρθρογράφος. Ο  Λούης Ηγουμενίδης νοσηλευόταν για 7 μήνες, μετά από σοβαρό τραυματισμό του, εξαιτίας πτώσης μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Ο Λούης Ηγουμενίδης το 1964 έφυγε από την Κύπρο για την Αθήνα, όπου σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Από πολύ νωρίς, εντάχθηκε στο φοιτητικό κίνημα της Αριστεράς και ήταν στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλοσοφικής Σχολής. Για την δράση του ενάντια στην Χούντα, φυλακίστηκε, και αφού υπέστη βασανιστήρια, αφέθηκε ελεύθερος, μετά από πολλούς μήνες, όταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος έγινε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και έδωσε χάρη σε πολλούς.

Εργάστηκε στον μηχανισμό του ΑΚΕΛ ως έμμισθο στέλεχος, μέχρι την αποβολή του, το 1978.  Ο Λούης Ηγουμενίδης εξέφραζε τις απόψεις της Ανανεωτικής Αριστεράς και αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος και στέλεχος του ΑΔΗΣΟΚ, μέσω του οποίου ήταν μέλος των καθοδηγητικών σωμάτων και υποψήφιος βουλευτής σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Ήταν αρθρογράφος στην εφημερίδα «Πολίτης» για πολλά χρόνια, μέχρι πριν από μερικούς μήνες που ασθένησε.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Αγλαντζιάς, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 11:00 το πρωί. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο, απ’ όπου  καταγόταν ο εκλειπών.

 

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε : “Η απώλεια του Λούη Ηγουμενίδη, συνιστά απώλεια για την πολιτική διανόηση στη χώρα μας, τον πολιτικό προβληματισμό όχι μόνο για την Αριστερά, που υπηρέτησε ανιδιοτελώς, αλλά για όλη την Κύπρο. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του”.

 

 

 

Share this post