Έδωσε την διαβεβεβαίωση ενώπιον της προέδρου της Ε.Δ. ο Κρήτης Ευγένιος Β’

Έδωσε την διαβεβεβαίωση ενώπιον της προέδρου της Ε.Δ. ο Κρήτης Ευγένιος Β’

Το Σάββατο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο , η ενθρόνιση Του. -Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, παρουσία και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως.

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Πρόεδρος Δημοκρατίας

Ο νεοεκλεγείς Αρχιεπίσκοπος της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριο, Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό και Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο, τον Αρχιγραμματέα της Συνόδου Πρόδρομο Ξενάκη και δύο κληρικούς, μετέβη στο προεδρικό μέγαρο, προκειμένου να δώσει τη διαβεβαίωση ότι θα εκτελεί τα αρχιερατικά του καθήκοντα μετά πάσης σπουδής και δυνάμεως.


Η ενθρόνιση του κ. Ευγένιου θα τελεστεί το ερχόμενο Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Μηνά, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη.

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Πρόεδρος Δημοκρατίας

Tο απόγευμα, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. 
 “Διδάσκει όλους μας με την Αγία υπομονή του” ανέφερε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης για τον προκάτοχό του. Τι είπε για το δωμάτιο που επέλεξε να διαμένει

Πολλές ήταν οι στιγμές συγκίνησης στην συνάντηση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνυμο, από τον οποίο έλαβε ευχές για τα νέα του καθήκοντα.

ΦΩΤΟ: Χρήστος Μπόνης

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που διεξήχθη στην Κρήτη το 2016 και στην διάρκειά της, όπως είπε, συνόδευε τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας. “Αφουγκραζόμουν την αγωνία σας για την Εκκλησία” ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΦΩΤΟ: Χρήστος Μπόνης

Από την συζήτηση των δύο Ιεραρχών δεν μπορούσε να λείψει ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Κρήτης, Ειρηναίος, για την πορεία της υγείας του οποίου ρώτησε ο κ. Ιερώνυμος και ζήτησε να μεταφέρει τα σεβάσματά του.
“Μας διδάσκει όλους μας με την Αγία υπομονή του, με το χαμόγελό του” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ευγένιος, ο οποίος αποκάλυψε ότι επέλεξε να μένει σε διπλανό δωμάτιο στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, στο Ηράκλειο.
“Πολλές φορές χαριτολογώντας του λέω ότι τώρα μας λέει περισσότερα με την σιωπή του απ’ όσα μας έλεγε με την φωνή του” 

Δείτε το απόσπασμα με την χαρακτηριστική συνομιλία των κ.κ. Ευγένιου και Ιερώνυμου:

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη δύσκολη και περίεργη περίοδο που διανύουμε, για να επισημάνει ότι «χρειάζεται διάκριση, αγάπη, υπομονή και επιμονή στην πορεία και στο έργο μας». Επίσης έκανε λόγο για την ανάγκη συνεργασίας ιδίως με την Πολιτεία, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως «καλούμαστε να αγωνιστούμε για τη στελέχωση της Εκκλησίας». Τέλος, ευχήθηκε «ο Θεός να σας στηρίζει και να σας δυναμώνει και να είστε παράδειγμα για όλους», ενώ ζήτησε να μεταφέρει τα σεβάσματά του στον Αρχιεπίσκοπο πρώην Κρήτης Ειρηναίο.

Από την πλευρά του, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για τον οποίο τόνισε πως αποτελεί «παράδειγμα προς μίμηση και δάσκαλός μας». «Είστε ένας υπέροχος και χαρισματικός άνθρωπος», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, ενώ υπογράμμισε ότι ταυτίζονται πολύ οι θέσεις τους.

Καταληκτικά, ανέφερε ότι «η Εκκλησία της Κρήτης και η Εκκλησία της Ελλάδος θα συμπορεύονται πάντοτε, διότι έχουν κοινά προβλήματα, κοινούς προβληματισμούς, κοινούς πόνους και πόθους, ώστε να κάνουμε το καλύτερο για τον λαό».

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Share this post