ΕΔΕΚ: “Φεσώνουν” τους καταναλωτές μέσα από τους λογαριασμούς της ΑΗΚ

ΕΔΕΚ: “Φεσώνουν” τους καταναλωτές μέσα από τους λογαριασμούς της ΑΗΚ

Επιβάλλεται φορολογία -ΦΠΑ με τον χαμηλότερο συντελεστή και όχι το 19%

“Προβάλλει πλέον ως αδήριτη ανάγκη η μείωση της τιμής του Ηλεκτρικού Ρεύματος αφού ως  διαπιστώνουμε πως οι λογαριασμοί Ιουλίου «καίνε» νοικοκυριά και επιχειρήσεις”, τονίζει σε γραπτή ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ.
Για αυτό, υποδεικνύει πως η μείωση της τιμής του ρεύματος μπορεί να επιτευχθεί μόνο, εάν γίνει παραδεκτό πως το Ηλεκτρικό ρεύμα είναι προϊόν πρώτης ανάγκης και θα του επιβάλλεται φορολογία -ΦΠΑ με τον χαμηλότερο συντελεστή και όχι το 19% που «φεσώνει» τους καταναλωτές σήμερα.
Επιπλέον , προστίθεται, το ΦΠΑ θα πρέπει να πληρώνεται  στην τιμή κατανάλωσης των καυσίμων και όχι στο σύνολο των όσων αναγράφονται στο λογαριασμό της ΑΗΚ.
Η  ΕΔΕΚ υπενθυμίζει την πρόταση της, την οποία κατέθεσε  τον Ιούνιο του 2020- που στόχο είχε να βοηθηθούν οι αυτοτελώς εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις που έχουν δεχθεί βαρύ πλήγμα από την Πανδημία COVID-19 -και η οποία πρόταση, προνοούσε η αποπληρωμή ΦΠΑ  να αρχίσει να καταβάλλεται σε ισόποσες δόσεις τα επόμενα δύο χρόνια που θα ακολουθήσουν, και νοουμένου ότι φθάσουμε στα προ του κορωνοιού επίπεδα .

Share this post