Έχασε τον Δήμο Αθηναίων ο Κ. Μπακογιάννης.-Νέος δήμαρχος ο Χ. Δούκας

Έχασε τον Δήμο Αθηναίων ο Κ. Μπακογιάννης.-Νέος δήμαρχος ο Χ. Δούκας

Στην Θεσσαλονίκη επικράτησε ο ανεξάρτητος Στέλιος Αγγελούδης

Μεγάλη ανατροπή σημειώθηκε σήμαρα  στα αποτελέσματα του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών για τον Δήμο Αθηναίων, καθώς ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος με τον συνδυασμό «Αθήνα Τώρα», αναδείχθηκε νέος δήμαρχος, παρά την πολύ μεγάλη διαφορά με την οποία προηγούνταν ο Κώστας Μπακογιάννης την περασμένη Κυριακή.

 Με καταμετρημένο το 99,56% των ψήφων, ο Χάρης Δούκας, που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει ποσοστό 55,98%, ενώ ο συνυποψήφιός του Κώστας Μπακογιάννης, με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» 44,02%.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Κώστας Μπακογιάννης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Χάρη Δούκα και τον συνεχάρη, αποδεχόμενος την ήττα του, ενώ του ευχήθηκε «καλή επιτυχία».

Ο Χάρης (Χρυσόστομος) Δούκας, γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής και Διοίκησης στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Ελλάδα.

Μετά το παραπάνω αποτέλεσμα η παράταξη του Χάρη Δούκα καταλαμβάνει στο δημοτικό συμβούλιο 26 έδρες, του Κώστα Μπακογιάννη 8 έδρες, του Κώστα Ζαχαριάδη 3, από δύο έδρες καταλαμβάνουν οι παρατάξεις του Νίκου Σοφιανού και του Ηλία Κασιδιάρη και από μία οι επικεφαλής των παρατάξεών τους, Κώστας Παπαδάκης και Ελένη Παπαδοπούλου.

Εξάλλου, στην Θεσσαλονίκη ήταν συντριπτική η νίκη  του ανεξάρτητου  Στέλιου Αγγελούδη επί του Κωνσταντίνου Ζέρβα της ΝΔ. Ο κ. Αγγελούδης, επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», ο οποίος την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών είχε τερματίσει δεύτερος με 25,74%, κατάφερε να εκλεγεί στον β’ γύρο με το θριαμβευτικό 67,33%, έναντι 32,67%, που έλαβε ο απερχόμενος δήμαρχος.

Πηγή: in.gr

Share this post