Δυσαρέσκεια στην Άγκυρα από τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Δυσαρέσκεια στην Άγκυρα από τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Reuters: Η   Κύπρος «ικανοποιήθηκε από έναν συμβιβασμό»

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι κάποια σημεία των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Τουρκία «δεν αντανακλούν  την πραγματικότητα» και εκφράζει ανησυχία για «τη συνεχιζόμενη αναφορά σε πιθανές κυρώσεις κατά της Άγκυρας», αναφέρει σε ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη το πρακτορείο Reuters.

 «Δεν είναι εποικοδομητικό να συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τη γλώσσα των κυρώσεων και να περιγράφουμε τα μέτρα, που έχει λάβει η χώρα μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και των Τουρκοκυπρίων, ως παράνομα», αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σε γραπτή ανακοίνωση.

 Στη σύνοδο κορυφής, υποστηρίζει η ανταπόκριση , «η Κύπρος απέσυρε την αντίθεσή της στις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, ενώ κάποιοι  ηγέτες της ΕΕ διαβεβαίωσαν την Κύπρο ότι θα τιμωρηθεί η Τουρκία, εάν συνεχίσει τις έρευνες  φυσικού αερίου σε αμφισβητούμενες περιοχές της Μεσογείου».

 Σύμφωνα με το Reuters η  Κύπρος «ικανοποιήθηκε από έναν συμβιβασμό»  για επανεξέταση της συμπεριφοράς της Τουρκίας τον Δεκέμβριο και επιβολή κυρώσεων ,εάν δεν έχουν σταματήσει οι «προκλήσεις» της.

 

https://www.reuters.com/article/eu-summit-turkey-int/turkey-says-parts-of-eu-summit-decisions-divorced-from-reality-idUSKBN26N1GF

Share this post