Δύο νέοι, ένας Ισραηλινός και ο άλλος Παλαιστίνιος έδωσαν τα χέρια ενώπιον του Πάπα.

Δύο νέοι, ένας Ισραηλινός και ο άλλος Παλαιστίνιος έδωσαν τα χέρια ενώπιον του Πάπα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος τάχθηκε  θέση υπέρ της ειρήνης, συμμετέχοντας στην ημερίδα «Αρένα της Ειρήνης», η οποία οργανώνεται σήμερα στην Αρένα της Βερόνας.

Λίγο μετά την άφιξη του Φραγκίσκου, ένας Ισραηλινός νέος, ο Μαόζ Ινόν, ο οποίος έχασε τους γονείς του κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου του 2023, και ο Παλαιστίνιος Αζίζ Σαράχ, ο αδελφός του οποίου δολοφονήθηκε σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού, έδωσαν τα χέρια ενώπιον  του Ποντίφικα.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι δυο νέοι κατάφεραν να γίνουν φίλοι και συνεργάτες. «Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο», είπε ο Πάπας, ενώ οι δέκα χιλιάδες συμμετέχοντες στην ημερίδα χειροκρότησαν με ενθουσιασμό.

Ο Καρδινάλιος Parolin θα ταξιδέψει στην Ουκρανία τον Ιούλιο

Ο πρωθυπουργός  του Βατικανό θα εκπροσωπήσει τον Πάπα στην ολοκλήρωση ενός προσκυνήματος Ουκρανών καθολικών  στην Ουκρανία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος διόρισε τον Καρδινάλιο Pietro Parolin ως παπικό εκπρόσωπο  για μια γιορτή που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του ετήσιου προσκυνήματος Ουκρανών Καθολικών στο Εθνικό Ιερό της Παναγίας του Όρους Carmel στο Berdychiv.

Σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας, ο Καρδινάλιος Parolin θα προεδρεύσει στον τελικό εορτασμό του προσκυνήματος την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024.

Το ιερό του Berdychiv

Κάθε χρόνο περίπου 4000 προσκυνητές ταξιδεύουν στο Ιερό του Berdychiv στην περιοχή Zhytomyr, το μεγαλύτερο καθολικό ιερό λατινικών τελετών στην Ουκρανία, για να τιμήσουν την εικόνα της Μητέρας του Θεού.

Οι αποσπασμένοι Καρμελίτες Πατέρες είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία και τη συντήρηση του Ιερού Ναού και του μοναστηριού. Έχουν κάνει πολλή δουλειά σε αυτόν τον ιστορικό χώρο, που ιδρύθηκε τον XVII αιώνα, για να αποκαταστήσουν τις ζημιές της σοβιετικής εποχής.

Η κάτω εκκλησία είναι μέρος μιας κρύπτης και οι Καρμελίτες Πατέρες την ανοίγουν για χρήση ως καταφύγιο βομβών για τον τοπικό πληθυσμό κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών.

Πηγή-ΦΩΤΟ : Vatican News

 

Share this post