Δύο νέες παραγωγές από τις εκδόσεις ” Επτάλοφος”

Δύο νέες παραγωγές από τις εκδόσεις ” Επτάλοφος”

Με την σφραγίδα της εταιρείας «Επτάλοφος ΑΒΕΕ»  κυκλοφόρησαν στην Αθήνα τα ακόλουθα δύο νέα βιβλία:

Μακαριστού Μητροπολίτου Νικοπόλεως & Πρεβέζης Μελετίου

“Τι είναι ο Χριστός”

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ; Ένα ερώτημα, μια απορία που κρατάμε οι περισσότεροι όμηρο στο νου μας χωρίς να τολμάμε καν να την εκστομίσουμε. Το κενό κάλυψε όμως προ ετών, υπεύθυνα και όχι με φληναφήματα, ο μακαριστός Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης ΜΕΛΕΤΙΟΣ. Και μάλιστα χωρίς να θέσει το ερωτηματικό, στο θέσφατο πόνημα του, που πρόσφατα κυκλοφόρησε σε Θ΄ έκδοση ο  διάδοχος του κ. Χρυσόστομος 

Απίθανο, θα σκεφθούν πολλοί, βιβλίο της συγκεκριμένης κατηγορίας να έχει πραγματοποιήσει δέκα εκδόσεις! Και έτσι είναι. Ιδού όμως που μπορεί, όταν το περιεχόμενο του είναι άξιον λόγου, ο δε συγγραφεύς του, όπως υπογραμμίζει στον χαιρετισμό της νέας έκδοσης ο Σεβασμιὠτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, διέθετε σπουδαία θεολογική και φιλοσοφική κατάρτιση. ‘Ητο γνώστης των κυρίως ευρωπαϊκών γλωσσών, της λατινικής και της ρωσικής, μελετούσε και μετέφραζε από αυτές σημαντικά κείμενα είχε δε εκδώσει μεταξύ πολλών άλλων σε μετάφραση και τα πρακτικά της Ε΄ Οικουμενικής Συνόδου.

Ο μακάριος, διαπρεπής και όντως ξεχωριστός συγγραφεύς, στο βιβλίο του “ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ” κατεβαίνει στο επίπεδο του αναγνώστη, το όποιο επίπεδο, του όποιου αναγνώστη και του λύει όλες του τις απορίες όσον αφορά το καίριο ερώτημα του. Εννοείται χωρίς ακατανόητες φλυαρίες που θα τον έπνιγαν σε αυτές δίχως βέβαια να καταλάβει επιτέλους, “ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;”, είναι Υιός του Θεού; Είναι Θεάνθρωπος; Αναστήθηκε; κλπ. κλπ. κλπ.

Kαι ακόμη, απαντά ο σοφός ΓΕΡΟΝΤΑΣ απόλυτα πειστικά και με παραδείγματα από τον προσωπικό του βίο στα ερωτήματα: Ποιός είμαι; Γιατί γεννήθηκα; Γιατί ζω;  Πού με οδηγεί η πορεία της ζωής μου; για να καταλήξει στο ακόλουθο πόρισμα που δανείζεται από τον άγιο Ιωάννη το Θεολόγο: «Περιορίστηκα να γράψω λίγα. Αυτά που αρκούν, να σας βοηθήσουν να πιστέψετε, ότι ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού και πιστεύοντας σ΄Αυτόν να αποκτήσετε την αιώνια ζωή εν τω ονόματι Αυτού» (Ιωάν, 20, 31).

Καυσοκαλύβια 

Ένας ολοκληρωμένος προσκυνηματικός οδηγός που  κεντρίζει το ενδιαφέρον και  προκαλεί τη διάθεση, την επιθυμία  καθώς και την όρεξη για  προσκύνημα  στο Άγιον Όρος. 

Μια έκδοση της Ιεράς Καλύβης Αγίου Ακακίου της Σκήτης Καυσοκαλυβίων  που έφερε σε πέρας ο μοναχός Πατάπιος, ο οποίος και μας ξεναγεί στην ιστορία και την παράδοση της Σκήτης, στο Κυριακό καθώς και στις Καλύβες των πατέρων.  Αναφέρεται  στην Ιστορία του Αγίου Όρους και κατατοπίζει για το Μοναχικό βίο.  Επίσης,  εξηγεί απλά και κατανοητά τι είναι οι Καλύβες, τι εστί Λογιοσύνη, τι εστί Αγιότητα και  ενημερώνει για τα σπάνια κειμήλια της Σκήτης  που δημιούργησαν  οι αείμνηστοι πατέρες,   τα οποία σώζονται και φυλάσσονται με τη δεδομένη ευλάβεια της σύγχρονης γενιάς μοναχών.

**************************************************

Η εταιρία «Επτάλοφος ΑΒΕΕ» δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 1965 ως μετεξέλιξη προηγούμενης παρεμφερούς πολυσύνθετης δραστηριότητας των ιδρυτών της, στην Κωνσταντινούπολη, τις προηγούμενες δεκαετίες.

Στην  δραστηριοποίησής της στον Ελλαδικό χώρο, η «Επτάλοφος ΑΒΕΕ» έχει πραγματοποιήσει την έκδοση χιλιάδων βιβλίων άλλοτε για λογαριασμό οργανισμών, μεμονωμένων ατόμων ή άλλων εκδοτικών οίκων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες όχι μόνον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και άλλοτε, ως αυτόνομος εκδοτικός οίκος.

Από τα πρώτα βήματα της εταιρίας δόθηκε ιδιαίτερη σημασία αφενός, στην παροχή καθετοποιημένων εκδοτικών υπηρεσιών, ακόμα και όταν η προσέγγιση αυτή ήταν άγνωστη στους περισσότερους εκδοτικούς οργανισμούς, και αφετέρου στην πρόσκτηση και χρήση όλων των νεότερων τεχνολογιών.
Η «Επτάλοφος ΑΒΕΕ» ήταν από τις πρώτες εκδοτικές επιχειρήσεις που χρησιμοποίησαν μονοτυπικά συστήματα και στη συνέχεια τη φωτοστοιχειοθεσία. Σήμερα, με δύο διεθνή βραβεία, αλλά και πολλές άλλες διακρίσεις στο ενεργητικό της, διαθέτει ένα από τα πλέον σύγχρονα συγκροτήματα ηλεκτρονικής επεξεργασίας εικόνων και κειμένων, σε ένα ιδανικό συνδυασμό του χθες, που σημαίνει πείρα, και του σήμερα που κατοπτρίζει την πρόοδο, εφαρμόζουσα με σχολαστικότητα τις προϋποθέσεις του ISO 9001:2008 με το οποίο είναι πιστοποιημένη.

Share this post