Δύο κρούσματα από άτομα , που ήλθαν εκτός Κύπρου

Δύο κρούσματα από άτομα , που ήλθαν εκτός Κύπρου

Μόνο  δύο κρούσματα σε 1490 δειγματοληψίες ανακοίνωσε σήμερα η επιδημιολογική ομάδα του υπουργείου Υγεία, με τον αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει 874. Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόκειται για άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό.
Είναι ο χαμηλότερος αριθμός από την πρώτη ημέρα που εντοπίστηκαν τα πρώτα δύο κρούσματα. 

Οι μονοψήφιοι αριθμοί των κρουσμάτων προκαλούν αισιοδοξία ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να συνεχιστεί η τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας ευλαβικά, για να μη υπάρξει έξαρση του ιού. Σημαντική για την περαιτέρω πορεία είναι και η απάντηση σε σχετική ερώτηση μας του καθηγητή Λεόντιου Κωστρίκη ότι ο δείκτης Ro στην Κύπρο βρίσκεται περίπου στο 0,5%

Εξάλλου, ο  Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ανακοίνωσε  την ολοκλήρωση των εργασιών ανέγερσης των κτηριακών εγκαταστάσεων της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Η παραλαβή των κτηριακών εγκαταστάσεων της νέας ΜΕΘ έγινε την 01η Μαΐου 2020, πέντε μέρες νωρίτερα από ότι αναμενόταν.
Ο ΟΚΥπΥ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον ΟΠΑΠ Κύπρου για την προσφορά €1.3 εκατομμύριών για την ανέγερση του έργου.

 

                                                              ΦΩΤΟ: Κάτια Χριστοδούλου (ΚΥΠΕ)
Επίσης, ο ΟΚΥπΥ εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Α&Α Apostolides Contractors και την κοινοπραξία Eracleous Electrical Installations & Aircontrol LTD που παρέδωσαν το έργο νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία και προσεφέραν το ποσό των €50,000 (που είναι η επιβράβευση των εταιρειών για γρηγορότερη ολοκλήρωση του έργου) ως δωρεά για αγορά εξοπλισμού.
Η καινούργια ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας θα εξοπλιστεί τις προσεχείς μέρες για να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος της βδομάδας και θα ενισχύσει σημαντικά την επιχειρησιακή χωρητικότητα του ΟΚΥπΥ σε κλίνες εντατικής θεραπείας.

Share this post