Δρ. Γ. Σύρος : «Ταξίδι ζωής» η επιστροφή του Πατριάρχη στο Φανάρι (βίντεο)

Δρ. Γ. Σύρος : «Ταξίδι ζωής» η επιστροφή του Πατριάρχη στο Φανάρι (βίντεο)

“Ο ηγέτης της Ορθοδοξίας μας είναι ένας άνθρωπος πολύ απλός και πολύ τρυφερός. Όπως έλεγε και ο Νίκος Καρούζος σε συνέντευξή του, «πολύ μεταξωτός»”

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ- του Του Δημήτρη Τσάκα*

«Ταξίδι ζωής» χαρακτήρισε ο Δρ. Γεώργιος Σύρος το ταξίδι της επιστροφής του Πατριάρχη στο Φανάρι και την ολιγοήμερη παραμονή του ιδίου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Δρ. Γεώργιος Σύρος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι διευθυντής του τμήματος Αρρυθμιών του Νοσοκομείου «Mount Sinai» και επίκουρος καθηγητής στην ομώνυμη Ιατρική Σχολή και συμμετείχε στην ομάδα που υπέβαλε σε αγγειοπλαστική τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο. Το απόγευμα της Κυριακής, 7 Νοεμβρίου 2021, αναχώρησε με τις Τουρκικές Αερογραμμές για την Κωνσταντινούπολη, αφ’ ενός μεν για να επιβλέπει την πορεία της υγείας του κ. Βαρθολομαίου, αφ’ ετέρου δε για να συνεργαστεί με τους γιατρούς που παρακολουθούν την υγεία του Πατριάρχη.

Το απόγευμα της Τετάρτης επέστρεψε στη Νέα Υόρκη και  μίλησε στους δημοσιογράφους, αφ΄ενός μεν για να διαβεβαιώσει την ομογένεια ότι η κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη είναι εξαιρετικά καλά, αφ ετέρου δε να εκφράσει τον θαυμασμό του για την χαρισματική και συνάμα ταπεινή προσωπικότητα του κ. Βαρθολομαίου.

Ο Δρ. Γεώργιος Ντάγκας, ο οποίος ηγούνταν της ομάδας που υπέβαλε τον Πατριάρχη σε αγγειοπλαστική  επικοινώνησε με τις «Αναμνήσεις» για να εκφράσει την ικανοποίησή του για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη και να μας ενημερώσει για την επιστροφή του Δρα. Σύρου και για την συνέντευξη είχαν προγραμματίσει να δώσει στην είσοδο του Νοσοκομείου Μάουντ Σάιναϊ της Αστόριας.

Δηλώσεις του Δρα. Γεωργίου Σύρου

«Είναι μεγάλη τιμή το γεγονός ότι ο Πατριάρχης με προσκάλεσε να είμαι μαζί του.  Πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι για εμένα ήταν ταξίδι ζωής, το οποίο θα διηγούμαι στα εγγόνια μου, αν αποκτήσω.  Μια επαφή που ήταν μοναδική», «Είμαι χαρούμενος για δυο πράγματα: Πρώτον, ο Πατριάρχης μας χαίρει άκρας υγείας.  Είναι πολύ καλά στην υγεία του, είχαμε διεξοδικές μελέτες για να δούμε πώς είναι και διαπιστώσαμε ότι η υγεία του βαίνει πάρα πολύ καλώς.  Είχαμε κι επαφή με τους γιατρούς του στην Πόλη, προκειμένου να έχουμε ένα εμπεριστατωμένο follow-up για την υγεία του εκεί», επεσήμανε ο Δρ. Σύρος.

«Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο ηγέτης της Ορθοδοξίας μας είναι ένας άνθρωπος πολύ απλός και πολύ τρυφερός. Όπως έλεγε και ο Νίκος Καρούζος σε συνέντευξή του, «πολύ μεταξωτός».  Ένας άνθρωπος ο οποίος είναι αξιοπρεπής, αγαπά πραγματικά την Ορθοδοξία και έχει την δυνατότητα να ηγείται σε αυτές τις πολύ δύσκολες ημέρες της Ορθοδοξίας μας, με μεγάλη επιτυχία», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην συνεργασία με τους ιατρούς του κ. Πατριάρχη επεσήμανε: «Οι γιατροί του Παναγιωτάτου στην Κωνσταντινούπολη είναι επιστήμονες, ενδιαφέρονται πραγματικά για το καλό του και, από εδώ και στο εξής, θα έχουμε την δυνατότητα να είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους για ό,τι χρειαστεί στο μέλλον. Να είμαστε ενήμεροι, να τους βοηθάμε, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εμπειρίες του εν λόγω ταξιδιού επεσήμανε: «Αυτό το ταξίδι με έκανε ακόμα πιο ταπεινό, διότι κατάλαβα πόσο μεγάλο είναι το μεγαλείο αυτού του ανθρώπου και, παράλληλα, πόσο απλός άνθρωπος είναι ο Παναγιώτατος.  Μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι ξέρει τα ονόματα όλου του προσωπικού και των μοναχών, με το μικρό τους όνομα, και ενδιαφέρεται προσωπικά πόσο καλά είναι ο καθένας και για τα νέα τους.  Επίσης μου έκανε συγκινητική εντύπωση το γεγονός ότι όταν ήρθε ο Παναγιότατος στο Φανάρι, όταν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, με πόση αγάπη τον αγκάλιασαν οι μοναχοί και το προσωπικό εκεί, οι οποίοι φυλάνε Θερμοπύλες για τον ελληνισμό και την Ορθοδοξία μας, εκεί που βρίσκονται στην Πόλη”, κατέληξε ο Δρ. Γεώργιος Σύρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος. . Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
ΠΗΓΗ : anamniseis.net/   ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ: Νίκος Παπαχρήστου (Οικουμενικό Πατριαρχείο)

Share this post