Δωρεά έργων τέχνης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Δωρεά έργων τέχνης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τελετή για την Δωρεά Έργων Τέχνης από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Avantgarde και την Kyriakides Piano Gallery προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024 στις 12:30μ.μ.

Πρόκειται για δυο εμβληματικά έργα τέχνης: “The Piano Cube και Floating Pianos”, του Βρετανού καλλιτέχνη Tim Vincent-Smith, που έγιναν επαναχρησιμοποιώντας δημιουργικά (upcycling) πιάνα, των οποίων ο χρόνος ευδόκιμης υπηρεσίας, ως μουσικά όργανα, εξαντλήθηκε. Η Kyriakides Piano και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Avantgarde αποφάσισαν αντί να τα καταστρέψουν, να τα προσφέρουν σε αυτή τους τη μορφή, δηλαδή ως γλυπτά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Συγκεκριμένα τα έργα θα κοσμούν το Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής (ΣΕΚΚΙ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Kyriakides Piano Gallery και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Avantgarde αποτελούν δύο κυπριακούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του πολιτισμού και της δημιουργικότητας, των οποίων οι δραστηριότητες βασίζονται σε πολιτιστικές αξίες, καθώς και σε καλλιτεχνικές – ατομικές ή/και συλλογικές – δημιουργικές εκφράσεις.

Στόχος του Πανεπιστημίου και επιθυμία των δωρητών είναι η συμβολή στην ανάπτυξη του πολιτισμού και των τεχνών στην Κύπρο, καθιστώντας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου κέντρο προβολής και ανάπτυξης πολιτισμού, τεχνών και δημιουργικότητας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο όπου έχουν τοποθετηθεί τα δυο έργα, στο ΣΕΚΚΙ, χαιρετισμό θα απευθύνει  Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde, κ. Σταύρος Κυριακίδης.

Περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο τηλ. 22894347, ενώ για δηλώσεις συμμετοχής στον σύνδεσμο www.ucy.ac.cy/ucyevents.

Share this post