Δωρεά 11 εκ. ευρώ από την Κύπρο για το Μάτι

Δωρεά 11 εκ. ευρώ από την Κύπρο για το Μάτι

Δωρεά έντεκα εκατομμυρίων ευρώ της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αναγέννηση της περιοχής στο Μάτι, που καταστράφηκε τον Ιούλιο του 2018 από την μεγάλη πυρκαγιά, ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε το πρωί  το Μάτι όπου και συνάντηση τους κατοίκους, συνομιλώντας για τα έργα που γίνονται στην περιοχή. Τον Έλληνα Πρωθυπουργό συνόδευαν ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκος Κενεβέζος και εκπρόσωποι της Εκκλησίας.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε η δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας συνολικού ύψους 11 εκατ. ευρώ για την αναγέννηση της περιοχής.

Αναλυτικά, θα διατεθούν:

– 8 εκατ. ευρώ για την ανέγερση οικιστικών μονάδων προς τις ευπαθείς ομάδες, εκείνες που μετά τη φονική πυρκαγιά αδυνατούν να εξασφαλίσουν τη δική τους στέγη, σε οικόπεδο 50 στρεμμάτων της εκκλησίας

– 3 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της μελέτης και των τεχνικών έργων για τη διαμόρφωση χώρου σε μεσογειακό πάρκο πρασίνου και αναψυχής, που η τοπική κοινωνία επί χρόνια διεκδικεί σε οικόπεδο 130 στρεμμάτων του ΕΦΚΑ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.

Share this post