ΔΗΣΥ: “Φωτεινός οδηγός ο Τάσος Μητσόπουλος”

ΔΗΣΥ: “Φωτεινός οδηγός ο Τάσος Μητσόπουλος”

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον αδόκητο θάνατο του κορυφαίου στελέχους του Δημοκρατικού Συναγερμού, Τάσου Μητσόπουλου. Ο ΔΗΣΥ , τιμώντας το διακεκριμένο πολιτικό, σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Ο Τάσος Μητσόπουλος, τα όσα ο ίδιος πρέσβευε, οι αρετές και τα προτερήματά του, η στάση του στα δημόσια πράγματα και ο πολιτικός του λόγος είναι για εμάς στον Δημοκρατικό Συναγερμό φωτεινός οδηγός.

Πριν και πάνω από όλα όμως, ο Τάσος Μητσόπουλος παραμένει στη μνήμη όλων μας ως ο πολιτικός εκείνος που πρώτα ήταν βαθιά ανθρώπινος, προσηνής και καλοσυνάτος, αποτελώντας ο ίδιος με το παράδειγμά του και το βίο του μια γέφυρα ανάμεσα στην ευαισθησία και την αγάπη για τον άνθρωπο και το λειτούργημα της πολιτικής. 

Ο μετριοπαθής Τάσος, που έθετε ως αρχή τις σαφείς αποστάσεις από τον τοξικό διάλογο και τις αντιπαραγωγικές αντιπαραθέσεις, κατάφερε με τον χαμηλό τόνων χαρακτήρα του και τον υψηλό  πήχη του συστήματος των ηθικών αξιών που ίδιος εξέφραζε και εκπροσωπούσε, να κερδίσει και όχι άδικα τη συμπάθεια τόσο της κοινωνίας αλλά και των πολιτικών του αντιπάλων.

Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, από το κάθε πόστο,  το οποίο υπηρέτησε, να προάγεται έργο με κοινωνικό όφελος, να υπηρετείται ο παραγωγικός χαρακτήρας της πολιτικής και η προάσπιση του πολίτη. Ευπατρίδης, γέφυρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο, υπηρέτησε τις αξίες και τις πολιτικές του Δημοκρατικού Συναγερμού. 

Διετέλεσε Βουλευτής Λάρνακας από 2006  μέχρι το 2013, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της παράταξης, Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων από την 1η Μάρτιου 2013  μέχρι την 14η Μαρτίου 2014  και Υπουργός Άμυνας από την 14η Μαρτίου 2014 μέχρι την 22α Μαρτίου 2014.

Για εμάς στον Δημοκρατικό Συναγερμό, η απώλεια και το κενό, που αυτή άφησε, παραμένει μεγάλο. Μας λείπει σήμερα ως φίλος, ως πολιτικός, ως πατριώτης. Αιωνία η μνήμη σου, Τάσο μας”.

 

Η ανάρτηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας , Νίκου Αναστασιάδη:

«Επτά χρόνια χωρίς τον Τάσο Μητσόπουλο και αισθάνομαι ακόμη έντονη την απουσία του. Μου λείπει ως φίλος, μου λείπει ως συνεργάτης. H απουσία του στέρησε από την χώρα μας τον στιβαρό πολιτικό του λόγο και το απαράμιλλο του ήθος. Αιωνία θα είναι η μνήμη σου Τάσο μου».

Ο αείμνηστος Τάσος Μητσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Μαΐου 1965. Ο πατέρας του ήταν αξιωματικός του ελληνικού στρατού. Η μητέρα του καταγόταν από τη Λάρνακα. Τα μαθητικά του χρόνια τα έζησε σε Αθήνα και Λάρνακα.

Ομιλούσε, πέρα από την ελληνική, την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα. Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Ήταν νυμφευμένος με τη Κατερίνα Βάτη και είχε ένα υιό και μία κόρη.

Την περίοδο 1978-2000 ήταν μέλος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΝΕΔΗΣΥ). Την περίοδο 1989-1993 ήταν αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Την ίδια περίοδο ήταν ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Η πρόσληψη του έγινε από την τότε υφυπουργό εξωτερικών Βιργινία Τσουδερού. 

Μετά από μακρά κοινοβουλευτική θητεία έγινε υπουργός Συγκοινωνιών και στις 14 Μαρτίου 2014  μετακινήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας. Λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υπουργού Άμυνας, στις 21 Μαρτίου 2014, υπέστη ανεύρυσμα στο γραφείο του. Διακομίσθηκε αναίσθητος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσία και υπέκυψε την επόμενη μέρα.

Κηδεύτηκε  , στις 24 Μαρτίου 2014, δημοσία δαπάνη, σε ατμόσφαιρα βαρύτατου πένθους. 

 

Share this post