Δημοσκοπήσεις δείχνουν ήττα Ερντογάν

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ήττα Ερντογάν

Ήττα του προέδρου της Τουρκίας έναντι κάθε πιθανού υποψηφίου στις εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τον Ιούνιο  του 2023 καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Gezici,  σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, Αριάνα Φερεντίνου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Ταγίπ Ερντογάν, που πριν λίγα 24ωρα ανακοίνωσε την αναμενόμενη υποψηφιότητά του κηρύσσοντας ουσιαστικά μια πολύ μακρά προεκλογική περίοδο, στον δεύτερο γύρο των εκλογών εμφανίζεται να ηττάται από κάθε πιθανό αντίπαλο.

Συγκεντρώνει 36,4% απέναντι στον Μανσούρ Γιαβάς δήμαρχο της Άγκυρας που μπορεί να συγκεντρώνει 50,3%,  ενώ απάναντι στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου ο Ερντογάν συγκεντρώνει 39,4% έναντι 46,7%.

Μανσούρ Γιαβάς: Ο κεμαλιστής δήμαρχος της Άγκυρας και πιθανός διάδοχος του Ερντογάν -Φαβορί των δημοσκοπήσεων - iefimerida.gr

                     Μανσούρ Γιαβάς
Ekrem İmamoğlu hakkında bir inceleme daha
                                                                            Εκρέμ Ιμάμογλου

«Η πραγματικότητα της κοινωνίας δεν επιτρέπει να καταφύγουμε σε πολιτικές ψευδαισθήσεις.

Το βλέπουμε αυτό στην έρευνα: Ο κόσμος, που ορίζει την οικονομία ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, θα μετατρέψει την οργή του σε ψήφο αντίδρασης ενάντια στην κυβέρνηση που δεν την ακούει, την κοιτάζει υποτιμητικά και αγνοεί τα προβλήματα.

Για το λόγο αυτό, μπορούμε να πούμε ότι η κυβέρνηση είναι πλέον πιο κλονισμένη από ποτέ. Είναι πολύ ξεκάθαρο», σχολίασε ο  επικεφαλής της εταιρείας GEZICI, Murat Gezici.

 

Εξάλλου , έρευνα της εταιρείας Metropoll, ο Ερντογάν υστερεί έναντι όλων των άλλων πιθανών υποψηφίων και ηττάται στον δεύτερο γύρο. Έτσι στο δεύτερο γύρο, ο νυν πρόεδρος θα συγκέντρωνε μόνο 36,4% απέναντι στον δήμαρχο της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς που θα συγκέντρωνε 50,3%. Θα αποσπούσε ποσοστό 39,4% έναντι του δημάρχου  Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, που θα λάμβανε 46,7%. Απέναντι στην αρχηγό του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ η οποία θα συγκέντρωνε 43,2% ο Ερντογάν θα λάμβανε μόνο 40,9% και έναντι του Κεμάλ Κιλιτζντάρογου που θα έπαιρνε 42,7% ο Ερντογάν θα έπαιρνε μόνο 40,5%.

Murat Gezici: Akşener'in bu hamlesi intihar olur

 Μεράλ Ακσενέρ

Κεμάλ Κιλιτζντάρογου

ΠΗΓΗ:   ertnews.gr

Share this post