Δημοσιογράφος του Al Jazeera: “Πως εξέθεσα  τους πολιτικούς που θέλουν να πουλήσουν διαβατήρια στην Κύπρο”

Δημοσιογράφος του Al Jazeera: “Πως εξέθεσα  τους πολιτικούς που θέλουν να πουλήσουν διαβατήρια στην Κύπρο”

Το πρακτορείο ειδήσεων Al Jazeera στην ιστοσελίδα του δημοσιεύει, χωρίς να αποκαλύπτει την πραγματική της ταυτότητα, ρεπορτάζ της δημοσιογράφου,  που μαζί με συνάδελφό της, είχε επαφές στην Κύπρο για το θέμα των “χρυσών” διαβατηρίων. 

Το ρεπορτάζ έχει τίτλο: “Πως εξέθεσα  τους πολιτικούς που θέλουν να πουλήσουν διαβατήρια στην Κύπρο” και σε αυτό περιγράφεται πως ενήργησαν οι δύο δημοσιογράφοι για να εντοπίσουν τους πολιτικούς, που “είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν έναν καταδικασμένο εγκληματία να αποκτήσει διαβατήριο”.

Η δημοσιογράφος αυτοσυστήθηκε ως επιχειρηματίας, με το όνομα Angie. Στο ρεπορτάζ καταγράφει  τις επαφές της από  την πρώτη μέρα της άφιξης  στην Κύπρο με τον Tony και τη σύζυγό του και πως αυτός τους έφερε σε επαφή με τον Αντρέα Πιττάτζη. Γράφει ότι όσες φορές έφαγαν  με τους εμπλεκόμενους  τα πιάτα που έφθαναν στο τραπέζι τους ήταν τόσο πολλά , που κάποιες στιγμές  δυσκόλευαν την λήψη βίντεο από τις κρυφές κάμερες.

Σύμφωνα με την Angie δεν δυσκολεύθηκαν ιδιαίτερα να πείσουν τους συνομιλητές τους. Το μόνο πρόβλημα ήταν η άρνηση να αποκαλύψουν το όνομα  του «Mr. X». 

*Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στον σύνδεσμο:

https://www.aljazeera.com/features/2020/10/13/hi-my-name-is-angie-im-an-undercover-reporter?fbclid=IwAR2XKf72JxxRNKropjgO6Pf_VHKOBpTIogTFQtyEkN57bcXMQL_38lBLLNA

Share this post