Δημοσία δαπάνη η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών

Δημοσία δαπάνη η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών

Τριήμερο πένθος κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη γνωστοποίηση της ταυτοποίησης των σορών των δύο κυπρίων φοιτητών, πού έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας προσθέτει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, με βαθιά οδύνη και συγκλονισμό, πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός της ταυτοποίησης των σορών των δύο Κυπρίων φοιτητών, Κυπριανού Παπαϊωάννου και Αναστασίας Αδαμίδου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο Κυπρίων φοιτητών, όπως και όλων των θυμάτων, και την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας.

Το κόστος μεταφοράς των σορών των νεαρών φοιτητών, αλλά και της επιστροφής των μελών των οικογενειών τους στην Κύπρο θα καλυφθεί από το κράτος. Η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών θα γίνει δημοσία δαπάνη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έχει ήδη μιλήσει με τους γονείς των δύο φοιτητών.

Ο κύριος Λετυμπιώτης ανέφερε, επίσης, ότι ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μεταφέροντας τα συλλυπητήριά του.

Ανακοινώσεις για τον θάνατο των δύο φοιτητών εξέδωσαν και υπουργοί, τα κόμματα και οργανωμένα σύνολα.

ΦΩΤΟ: philenews.com

Share this post