Διμερής συνάντηση Χριστοδουλίδη με Mark Rutte και Charles Michel

Διμερής συνάντηση Χριστοδουλίδη με Mark Rutte και Charles Michel

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας κ. Mark Rutte (φωτό επάνω) και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, στο περιθώριο της 4ης Συνόδου Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιείται στο Ρέικιαβικ, της Ισλανδίας.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για ενεργότερη και ουσιαστικότερη εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες αρχικά για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και στη συνέχεια για την οριστική επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

 

 

 

 

 

ΠτΔ – Οικογενειακή φωτογραφία Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του ΣτΕ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα, για την πρόταση του για ενεργότερο ρόλο της ΕΕ στις προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου και αντάλλαξαν απόψεις για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός κατανοεί την προοπτική που δημιουργεί η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας και συμφώνησε όπως συμβάλει θετικά μέσα από συντονισμένες ενέργειες για την περαιτέρω προώθηση προς υλοποίησή της.

Κατά τη συνάντηση του με τον κ. Michel, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε συγκεκριμένες ενέργειες που μπορούν να γίνουν το επόμενο διάστημα σε σχέση με την πρόταση για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ και συμφώνησαν όπως παραμείνουν σε στενή και συνεχή επαφή προς συντονισμό των ενεργειών τους.

 

ΦΩΤΟ: Σταύρος Ιωαννίδης (ΓΤΠ)

Share this post