Δίκη Χρυσής Αυγής: Ουδέν ελαφρυντικό για την ηγετική ομάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ουδέν ελαφρυντικό για την ηγετική ομάδα

Ουδέν ελαφρυντικό  αναγνώρισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην ηγετική ομάδα  της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή. (οι ποινές κάθειρξης θα κυμανθούν από 5 έως 15 χρόνια).

Το ίδιο συνέβη και για το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά και όσους ακόμα εμπλέκονταν στη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, ενώ δεν αναγνωρίστηκαν ούτε ελαφρυντικά για τους επιτιθέμενους στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Στο άκουσμα της είδησης ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους επτά καταδικασθέντες για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης το συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά στο Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «ο λαός απαιτεί οι φασίστες φυλακή».

Σε επιπλέον οκτώ κατηγορουμένους αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Πρόκειται για τους Μ. Αναδιώτη, Γ. Τσακανίκα, Δ. Αγριογιάννη, Μ. Ευγενικό, Αντ. Χατζηδάκη, Θ. Μαριά, Αρ. Χρυσαφίτη, Κ. Παπαδόπουλο. Τέλος στους κατηγορούμενους Γ. Δήμου και Γ. Σκάλκο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, νέα σύνθεση ανέβηκε στην έδρα για να δικάσει την αίτηση εξαίρεσης,  που κατέθεσε ο  ευρωβουλευτής ,Γιάννης Λαγός, αλλά η πρόεδρος της νέας σύνθεσης, Μαρία Βετούλα-Σιμιτζή, δήλωσε κώλυμα, καθώς, όπως είπε, η ίδια είχε οριστεί ως δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στη κύρια ανάκριση. Το κώλυμα της προέδρου θα  κριθεί από άλλη σύνθεση. 

 Σε κάθε περίπτωση, το αίτημα του Γιάννη Λαγού θα εξεταστεί, αφού το δικαστήριο, που δικάζει τη Χρυσή Αυγή, έκρινε παραδεκτή την αίτηση. 

 Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Γιάννης Λαγός είπε «έτσι μπράβο, έναν έναν τους στέλνουμε σπίτι τους». 

 Νωρίτερα ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, είχε ζητήσει την εξαίρεση όλης της έδρας, πλην της εισαγγελέως. 

Η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, πρότεινε να κηρυχθεί αόριστη και απαράδεκτη η αίτηση εξαίρεσης,  που υπέβαλε ο Γιάννης Λαγός. 

 «Δεν προβλήθηκαν πραγματικά γεγονότα, αλλά στηρίζεται σε βάση υπονοιών. Να κριθεί αόριστη και απαράδεκτη, γιατί ασκείται καταχρηστικά», εξήγησε η εισαγγελέας.

 

 

Share this post