Δίκη ΧΑ: Την Δευτέρα η απόφαση επί των ελαφρυντικών.

Δίκη ΧΑ: Την Δευτέρα η απόφαση επί των ελαφρυντικών.

Το Τwitter «κατέβασε» τον λογαριασμό του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου

Τη Δευτέρα  θα ανακοινωθεί η απόφαση του Δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών για τις ποινές των ενόχων στην δίκη της Χρυσής Αυγής.  Μετά την ολοκλήρωση σήμερα των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε την Εισαγγελέα,  αν είναι έτοιμη για την πρότασή της επί των ποινών. Η κ. Οικονόμου απάντησε αρνητικά και  η κ. Λεπενιώτη έδωσε διακοπή της διαδικασίας για τη Δευτέρα στις 10 το πρωί.

Ακραίους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε στην αγόρευσή του ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, επιτιθέμενος τόσο στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο την ημέρα της απόφασης επί των ενοχών, όσο και σε πολιτικούς που έκαναν δηλώσεις ενόψει της ετυμηγορίας. Ο συνήγορος χαρακτήρισε «ξυπόλυτους» τους χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Εφετείο και «γραφικούς και αστείους» τους βουλευτές που έκαναν δηλώσεις με το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι».

Μάλιστα αναφερόμενος στους πολιτικούς είπε: «Διεξήχθη μια δίκη ήρεμη και μετά βλέπεις γραφικούς βουλευτές να λένε ”δεν είναι αθώοι”. Μα πόσο γελοίοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Να σας δίνουν εντολές αν είναι ένοχοι ή αθώοι». Κατά τα λοιπά ο συνήγορος εκθείασε τον εντολέα του για το πλούσιο συγγραφικό του έργο.

 Το Twitter ανέστειλε , σύμφωνα με “Τα Νέα” των Αθηνών, τον λογαριασμό του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Όπως έφραψε η εφημερίδα ο «φύρερ» της Χρυσής Αυγής, ο οποίος παραμένει από την ημέρα που ανακοινώθηκε η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου κρυμμένος στο λαγούμι του και εκλιπαρεί μέσω του συνηγόρου του για ελαφρυντικά προκειμένου να πέσει στα μαλακά σε ό,τι αφορά στην ποινή , εμφανιζόταν λαλίστατος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης  «κατέβασε» τον λογαριασμό του με την αιτιολογία ότι παραβιάζει τους κανόνες λειτουργίας.

«Τo Τwitter θέτει σε αναστολή λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες του Twitter», αναφέρει σχετική ανακοίνωση. 

Share this post