Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Διαδικτυακή εικονική περιδιάβαση στο Κάστρο Λεμεσού

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Διαδικτυακή εικονική περιδιάβαση στο Κάστρο Λεμεσού

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών “με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών”.

Κάθε χρόνο, παράλληλα με το γενικότερο μήνυμα του εορτασμού, διερευνάται σ’ όλες τις χώρες-μέλη του ICOM, με ομιλίες, εκθέσεις, συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις, ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και το ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία.

Με την ευκαιρία του εορτασμού, το Κυπριακό  Τμήμα του ICOM διοργανώνει ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις

Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2023 είναι «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής».
Στο πλαίσιο του εορτασμού το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου, έχει δημιουργήσει για όλες και όλους μια διαδικτυακή εικονική περιδιάβαση του Μεσαιωνικού Μουσείου Κύπρου (Κάστρου Λεμεσού), με την ευκαιρία των εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2023.
Η εικονική περιδιάβαση  είναι διαθέσιμη από σήμερα , 18 Μαΐου 2023,  ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://limassol-castle.inventus.com.cy/ ή μέσω του QR code που ακολουθεί:
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε με την Αρχαιολογική Λειτουργό Κα. Έλενα Στυλιανού (τηλ. 25305157).

(ΦΩΤΟ: Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου)

*Επίσης , δείτε στον σύνδεσμο ένα αφιέρωμα από το Αρχείο της ΕΡΤ.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Το Νέο Μουσείο Ακρόπολης γεννιέται (video) – ertnews.gr

Share this post