Διεθνής ευρωπαϊκή πρωτοβουλία κατά Ερνογάν με απουσία Ελλήνων

Διεθνής ευρωπαϊκή πρωτοβουλία κατά Ερνογάν με απουσία Ελλήνων

Ο ιστότοπος stoperdogan.org  ξεκίνησε μια διεθνή πρωτοβουλία  στην Ευρώπη, από την οποία είναι μέχρι στιγμής απούσα ελληνική-κυπριακή  συμμετοχή, με στόχο την καταγγελία της επεκτατικής και τρομοκρατικής δράσης του Ερντογάν σε διάφορες χώρες.

Όπως αναφέρεται το Stop Erdogan’s Now (SEN) “είναι ένας διεθνής συνασπισμός απλών ανθρώπων και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που ανησυχούν όλο και περισσότερο για τις απειλές για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη – καθώς και το MENA (Middle East and North Africa) και τον Καύκασο –  από τις επιθετικές ενέργειες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν .

Ο Ερντογάν διατηρεί  τουρκικά στρατεύματα σε 13 χώρες: Αφγανιστάν, Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν, Βοσνία, Κύπρο, Ιράκ, Κοσσυφοπέδιο, Λίβανος, Λιβύη, Κατάρ, Σομαλία, Σουδάν και Συρία. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τα τουρκικά στρατεύματα έχουν διαπράξει «μια επαίσχυντη αδιαφορία για την πολιτική ζωή, πραγματοποιώντας σοβαρές παραβιάσεις και εγκλήματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένων συνοπτικών δολοφονιών και παράνομων επιθέσεων που σκότωσαν και τραυματίστηκαν πολίτες» Οι στρατιωτικές επεμβάσεις της Τουρκίας προκάλεσαν και προκαλούν τεράστια ανθρώπινα δεινά. Ο Πρόεδρος Ερντογάν υποστηρίζει και υποστηρίζει οικονομικά τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα, το ISIS, η Χεζμπολάχ και η Χαμάς. Η ενεργή υποστήριξή του σε αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη ωθεί μια ατζέντα εντός των χωρών της ΕΕ για την οργάνωση των μουσουλμάνων της Ευρώπης. Στόχος του Ερντογάν είναι να αξιοποιήσει την εξουσία του στην Ευρώπη, να απειλήσει τους Ευρωπαίους ηγέτες και να αμφισβητήσει ορισμένες από τις βασικές αρχές της ευρωπαϊκής κοινωνίας: κοσμικότητα, ειρηνική κοινοτική συνοχή και ελευθερία του Τύπου. Οι επιθέσεις του Ερντογάν έχουν καταδικασθεί επανειλημμένα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ωστόσο αυτές οι επιθέσεις συνεχίζονται και αυξάνονται. Αρκετά είναι αρκετό. Η SEΝ ιδρύθηκε για να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει ουσιαστική δράση προτού είναι πολύ αργά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Κοινοβούλιο και Συμβούλιο) πρέπει να καταδικάσει κατηγορηματικά τις στρατιωτικές επιδρομές του Ερντογάν σε γειτονικές χώρες, την ενεργή υποστήριξή του στις ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις και τη φιλοδοξία του να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη. Συνεπώς, πρέπει να επιβληθούν αυστηρές και σημαντικές κυρώσεις στην Τουρκία του Ερντογάν χωρίς καθυστέρηση”.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν ήδη:

*The Society for Threatened Peoples

*Comité des Arméniens de Belgique Comité van Armeniërs van België

*The European Association for the Defense of Minorities

*The Kurdish Institute

*The International Council for Diplomacy and Dialogue

*Islamic Theology of Counter Terrorism

*International Movement for Peace and Coexistence

*European Centre for Peace and Conflict Resolution

*Fédération des Assyriens de Belgique

*Centre International des Etudes Stratégiques Sécuritaires et Militaires

 

https://stoperdogan.org/

Share this post