Διαπιστευτήρια πρέσβεων Ρωσίας-Ιαπωνίας

Διαπιστευτήρια πρέσβεων Ρωσίας-Ιαπωνίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε το πρωί (16ης Φεβρουαρίου 2023), τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη (ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ) της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Murat Ziazikov και του νέου Πρέσβη της Ιαπωνίας κ. Yamawaki Yoshio.

Καλωσορίζοντας τους δύο Πρέσβεις στην Κύπρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην τέλεση των υψηλών τους καθηκόντων, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η νέα Κυβέρνηση θα τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη, ούτως ώστε να ενισχυθούν περαιτέρω οι διμερείς και πολυμερείς μας σχέσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχεται τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ρωσίας κ. Murat Ziazikov.
Δραττόμενος της ευκαιρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες τόσο για την αμοιβαία επωφελή συνεργασία αυτά τα δέκα χρόνια, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Ρωσία και την Ιαπωνία, αντίστοιχα, καθώς επίσης και για τη στήριξη και στάση αρχών των δύο χωρών σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και τις προσπάθειες για επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, εντός του πλαισίου των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχεται τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ιαπωνίας κ. Yoshio Yamawaki.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε του νέους Πρέσβεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προσπάθειες που συνεχίζει να καταβάλλει η δική μας πλευρά για δημιουργία των απαραίτητων εκείνων συνθηκών για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, παρά την απαράδεκτη τουρκική επιμονή για προώθηση λύσης δύο κρατών.

ΦΩΤΟ: Σταύρος Ιωαννίδης

Share this post