Δεν ενδίδει η Άγυρα για τους S-400

Δεν ενδίδει η Άγυρα για τους S-400

Παρά τις πιέσεις της Ουάσιγκτον η Άγκυρα δεν φαίνεται να ενδίδει στο θέμα των S-400. Αντίθετα, διαμήνυσε στην Ουάσιγκτον ότι «τίποτα δεν αλλάζει σε ότι αφορά μια απόφαση που εκπορεύεται από την εθνική κυριαρχία μας».
Και αυτό την στιγμή που η Ουάσιγκτον έχει προτείνει την αποδέσμευση των F-35 και την έγκριση της πώλησης των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot PAC-3, με προνομιακούς όρους για την Άγκυρα. Η ίδια επιχειρεί να πείσει τους Αμερικανούς ότι οι S-400 δεν θα αποτελούν απειλή για τα αμερικανικά F-35, ώστε η αμερικανική κυβέρνηση να εγκρίνει την παράδοση των F-35.


Σημειώνεται ότι για τις 10 Ιουλίου σχεδιάζεται επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Άγκυρα, ύστερα από την συγκρότηση με πρωτοβουλία της Αγκύρας ειδικής Επιτροπής , η οποία θα εξετάσει το ζήτημα των S 400 και F-35, ώστε τα αεροσκάφη να παραδοθούν τελικώς στην Τουρκία.
Αμερικανοί επίσημοι λένε ότι η Ουάσιγκτον προτίθεται μεταξύ άλλων να ενισχύσει την Ελλάδα με την παροχή στρατιωτικών πληροφοριών με όλα τα μέσα (δορυφόροι, ραντάρ, SATCOM κλπ.) και την επίσπευση παράδοσης ανταλλακτικών για την υποστήριξη και την αύξηση της διαθεσιμότητας των F-16, C-130, P-3 και των ραντάρ.

Share this post