«Δεν έχω δει ούτε έναν συμπατριώτη μου με μίσος προς τους Ουκρανούς», λέει ο πνευματικός του Πούτιν

«Δεν έχω δει ούτε έναν συμπατριώτη μου με μίσος προς τους Ουκρανούς», λέει ο πνευματικός του Πούτιν

Δηλώσεις του μητροπολίτη Πσκωφ Τύχωνα Σεβκούνοφ στο κανάλι Rossiya 1

Έκκληση για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία απηύθυνε ο μητροπολίτης Πσκωφ Τύχων Σεβκούνοφ, που είναι γνωστός ως ο  πνευματικός σύμβουλος του ή ο “εξομολόγος” του προέδρου Πούτιν, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Σύμφωνα με την  εφημερίδα, ο μητροπολίτης Πσκωφ Τύχων Σεβκούνοφ δήλωσε  ότι είναι «θέλημα Θεού» η ειρήνη ανάμεσα στις δύο χώρες. Επίσης,  χαρακτήρισε τον πόλεμο «πρωτοφανή τραγωδία» και είπε ότι «πρέπει να λήξει με ειρήνη».

Σε δηλώσεις  στο κανάλι Rossiya 1 -και προφανώς μιλώντας με την άδεια του Πούτιν- ο Μητροπολίτης  Τύχων παραδέχτηκε ότι η σύγκρουση έχει αρχίσει να επηρεάζει πολύ την ψυχική κατάσταση των Ρώσων.

«Πρέπει να μιλήσουμε για αυτό με το οποίο ξυπνάμε, για αυτό που έχουμε στο μυαλό μας όλη την ημέρα και για αυτό με το οποίο πέφτουμε για ύπνο: είναι η Ουκρανία», ανέφερε. 

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ζούμε μια πρωτοφανή τραγωδία, ένα μοιραίο στάδιο στη ζωή του λαού μας, της χώρας μας και της Ουκρανίας. Πώς θα τελειώσει; Θα προσευχηθούμε, φυσικά, να τελειώσει με ειρήνη και με ασφάλεια. Όλοι ζητούν ειρήνη τώρα», δήλωσε. 

Ωστόσο , υποστήριξε: «Δεν έχω δει ούτε μία περίπτωση ή επεισόδιο, δεν έχω δει ούτε έναν συμπατριώτη μου με μίσος προς τους Ουκρανούς».  Επίσης , είπε πως  ο Πούτιν ξεκίνησε την εισβολή, η οποία λανθασμένα έχει χαρακτηριστεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”, επειδή “διέθετε στοιχεία ότι αποτελούσε αναγκαία πηγή δράσης”. 

Ο Μητροπολίτης Τύχων δήλωσε και τα ακόλουθα: «Χρειαζόμαστε ειρήνη με τη θέληση του Θεού, για να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα, τις μάχες, το μίσος μεταξύ αδελφών. Ακόμα κι αν δεν θέλουν να μας αποκαλούν αδέρφια τώρα. Αλλά καταλαβαίνουμε ότι είναι αδέλφια και πριν από λίγο καιρό μας αποκαλούσαν αδέλφια. Είμαι βέβαιος ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να δώσουν λύση σε αυτό. Πώς θα μπορούσε να επιλυθεί μετά από όλα όσα έχουν συμβεί; Μόνο ο Παντοδύναμος Θεός μπορεί να τα λύσει όλα, δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό»».

Πηγή: in.gr

 

 

Share this post