Δεν αποσύρεται το «El Diablo», δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ

Δεν αποσύρεται το «El Diablo», δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ

Πολλές οι αντιδράσεις κατά του τραγουδιού , ενώ η Αλέξια δηλώνει: «Ντροπή στους ιθύνοντες»

Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Φράγκος ανέφερε ότι οποιαδήποτε κριτική στο ΡΙΚ είναι θεμιτή, αλλά απειλές κατά των εργαζομένων του ιδρύματος δεν είναι αποδεκτές. Ο κύριος Φράγκος τόνισε ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση προσβολής του χριστιανικού αισθήματος κανενός.

Είπε επίσης ότι “το τραγούδι δεν μιλά για τον ίδιο τον διάβολο, αλλά εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση με έναν αλήτη”.

Ο κύριος Φράγκος ανέφερε ότι η κοινωνία έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα από ένα τραγούδι, προσθέτοντας ότι “οι θεολόγοι θα έπρεπε να αναδεικνύουν άλλα θέματα πιο σοβαρά”.

Όσον αφορά το άτομο το οποίο εξαπέλυσε απειλές κατά του Ιδρύματος, έχει κατηγορηθεί γραπτώς και θα κλητευθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Σε ανακοίνωση, το ΡΙΚ αναφέρει ότι “το τραγούδι εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης με έναν αλήτη, τον οποίο αποκαλεί «El Diablo». Εξηγεί ότι πρόκειται για την αιώνια πάλη του καλού με το κακό. Το ΡΙΚ ευελπιστεί ότι ειδικά σε αυτές τις ημέρες, το τραγούδι και η σωστή ερμηνεία του, θα αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες, αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις”.

Αλέξια: Το κείμενο – κόλαφος για το ΡΙΚ: «Ντροπή στους ιθύνοντες»

Η καταξιωμένη Κυπρία καλλιτέχνης  Αλέξια,  η οποία είχε εκπροσωπήσει την Κύπρο στην  Eurovision,  έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο που απευθύνεται στο ΡΙΚ  και το διάβασε η ίδια σε live μετάδοση στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Γι’ αυτό σήμερα, ειδικά κατ’ αυτή την περίοδο, που λόγω πανδημίας πλήγηκε σκληρότερα από πολλούς τομείς η Μουσική και οι Τέχνες, η δουλειά μας δηλαδή, χρειαζόμαστε εμείς οι καλλιτέχνες, τώρα πιό πολύ από ποτέ, πραγματική και ουσιαστική Υποστήριξη από όλα τα μέτωπα.

Γι’ αυτό αρχίζω: Ντροπή στους ιθύνοντες στο ΡΙΚ, που αποκλείει και που στερεί από τα πάμπολλα Ταλέντα της Κύπρου μας, την ευκαιρία να εκφράσουν και να μοιραστούν μαζί με ολόκληρο τον κόσμο, την Μουσική και τα Ταλέντα τους, εκπροσωπώντας την χώρα τους, την πατρίδα τους αξιοπρεπώς, επάξια, σε αυτή την Παγκόσμια πλατφόρμα της Eurovision Song Contest κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει τον τελειότερο πρεσβευτή μας στο Εξωτερικό.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ και ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ, το Κρατικό μας κανάλι όχι μόνο να μην έχει το επίπεδο που έχουν θέσει οι προγενέστεροι ποιοτικότατοι άνθρωποι του ΡΙΚ, που θυμούμαι και που αγαπώ, ΟΥΤΕ και να επιλέγει κεκλεισμένων των θυρών ποιός θα μας εκπροσωπήσει και να αποκλείει με εγκληματικό τρόπο τα παιδιά μας. Ποιός σας είπε κυρίες και κύριοι που αυτοχριστήκατε επιτροπή, ως άλλη επιτροπή «Πολιτισμού», ότι με βρίσκετε σύμφωνη να με αντιπροσωπεύει ένα τέτοιο δείγμα, το οποίο με θλίβει, με προσβάλλει ως καλλιτέχνιδα και ως πολίτη αυτού του τόπου. Που είναι η επιτροπή Πολιτισμού; Που ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ; Κάθε χρόνο, χρόνια τώρα, παρατηρώ αδιαμαρτύρητα να αποκλείονται οι Μουσικοί της Κύπρου, ο Πολιτισμός εν γένει και η Ταυτότητα μας. Ποιοί είμαστε; Και πως να εκφράσουμε αυτό που είμαστε αλλά και ΠΟΥ να εκφράσουμε αυτό που είμαστε; Φτάνει! Ως εδώ.

Απαιτώ να δοθεί η ευκαιρία στις ταλαντούχες/ους μας μουσικούς αμέσως και για ΠΑΝΤΑ. Είμαι και πάλι θυμωμένη. Θέλω να δω στην EUROVISION αλλά και στα ωραιότερα θέατρα της γης, αλλά και της Κύπρου (ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΤΙΣΕΙ ΕΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ;), ΟΛΑ τα ταλαντούχα μας παιδιά που δεν φτάνει που δεν τα ακούει κανείς, Δεν τα λαμβάνει και υπόψη κανένας. Ένας παραλληλισμός γι’ αυτούς που ακόμα να το καταλάβουν, αυτό ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ, είναι σαν να κρατάτε δηλαδή, εσείς τα κλειδιά του γραφείου μας και να μην μας τα δίνετε, αλλά να τα δίνετε σε άλλους οι οποίοι έχουν ήδη το γραφείο τους ίσως και δύο γραφεία. Αλλά όχι, επειδή έτσι αποφασίσατε εσείς, τα κλειδιά θα τα πάρουν οι άλλοι.

Α και κάτι άλλο αγαπητό Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, εάν είχατε δυσκολία στο να βρείτε και να επιλέξετε ταλαντούχους μουσικούς της Κύπρου να μας εκπροσωπήσουν, θα έπρεπε να μας ρωτήσετε, θα ήταν χαρά μας να σας πληροφορήσουμε, μπορώ μάλιστα να σας αναφέρω χωρίς δεύτερη σκέψη 300 τουλάχιστον, παιδιά νέες και νέους, αυτή την στιγμή. Εάν δε, θα μου δίνατε και λίγο χρόνο, θα μπορούσα να σας προτείνω δεκάδες σελίδες από ονόματα.
Ποιό είναι το μήνυμα που δίνετε στους νέους αλλά και στους πιο παλιούς Μουσικούς μας; Η πράξη σας έχει συνέπειες. Οι συνέπειες είναι η καταστροφή των θεμελίων που εσείς θέσατε, χτίσατε, οπότε το μήνυμα που με εμείς ως μουσικοί λαμβάνουμε, είναι ότι δεν μας θέλετε, και όχι μόνο δεν μας θέλετε, μας διώχνεται επίσης. Οπότε εμείς όσοι από εμάς μπορούμε, αναγκαζόμαστε να φεύγουμε, πάμε Ελλάδα, Αμερική Εσθονία και κτίζουμε καριέρες σε άλλες χώρες, για τις άλλες χώρες αντί να κτίζουμε εδώ στην Κύπρο μας, ώστε να βρουν κάτι σταθερό και ασφαλές να πατήσουν πάνω, οι επόμενες γενεές. Ότι κάνω το έχω ξαναπεί, το κάνω ώστε να προετοιμάσω το έδαφος για να τα βρουν πιο εύκολα από όλους μας οι επόμενες γενιές.

Αγαπημένες και αγαπημένοι, νέες και νέοι αγαπημένα μας παιδιά, Μουσικοί μας, είμαι εγώ εδώ για σας, συν-Μουσικοί μου.
Θέλω να ακούσω τη ΦΩΝΗ ΣΑΣ. Μιλήστε, ας Μιλήσουμε, για όλα όσα χρειάζεται να μιλήσουμε με ΔΥΝΑΜΗ αφού όλα πιά δείχνουν ότι τα αυτιά όλων αυτή τη στιγμή ΑΚΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.
Κάντε θόρυβο και με ειρηνικό τρόπο διεκδικείστε τα δικά σας. Με μια σιγουριά ότι είναι Δικά σας άρα αυτό είναι το δίκαιο. Επίσης Γονείς, μιλήστε και εσείς! Και εσείς δικαιούστε.

Περιμένω να δω και να ακούσω, είμαι εδώ. Δίπλα σας και Μαζί σας.
Αλέξια

#Cyprus #Eurovision #Alexia», είπε η Αλέξια.

Την ακύρωση του τραγουδιού «El Diablo» ζητούν Κύπριοι πολίτες μέσω ψηφίσματος που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

πολίτες ζητούν την ακύρωση της συμμετοχής στο Avaaz, αφού αναφέρουν το εξής: «αγαπητοί συμπολίτες, η συμμετοχή της Κύπρου στο Διαγωνισμό της Eurovsion με το τραγούδι EL DIABLO  είναι σκανδαλώδης για εμάς τους Χριστιανούς. Ενώστε μαζί μας τη φωνή διαμαρτυρίας».

Μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί 8000 υπογραφές.

Το τραγούδι  έγραψαν οι παγκοσμίου φήμης δημιουργοί Thomas Stengaard, Jimmy “Joker” Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa.

Η αποκλειστική μετάδοση του «El Diablo» έγινε στις 24 Φεβρουαρίου από την εκπομπή του Ανδρέα Γιόρτσιου,«Happy Hour», ενώ μετά αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της Panik.

Το music video σκηνοθέτησε ο Γιώργος Μπενιουδάκης.  Την Έλενα Τσαγκρινού  πλαισιώνουν  άνδρες χορευτές. Την ενδυματολογική εικόνα υπογράφει η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη. Την χορογραφία επιμελήθηκε η επιτυχημένη Αμερικανίδα χορογράφος Chali Jennings.

 

Το video του «El Diablo» είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στην ιστοσελίδα και το mobile app Panik Music έως απόψε ,  27 Φεβρουαρίου. 

I love El Diablo I love El Diablo I love El Diablo

I fell in love I fell in love I gave my heart to El Diablo El Diablo

I gave it up I gave it up because he tells me I’m his angel, I’m his angel Oh, El Diablo, El Diablo I fell in love I fell in love I gave my heart to El Diablo,

El Diablo I love El Diablo El Diablo

Το «El Diablo» θα κυκλοφορήσει σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Επίσης,  στις 19:00, το music video θα κάνει πρεμιέρα στο επίσημο κανάλι της Panik Records στο YouTube.

 

Share this post