Δεν αποκλείει περαιτέρω κλιμάκωση ο Ζελένσκι – Επέκρινε τον υπερβολικό “πανικό”

Δεν αποκλείει περαιτέρω κλιμάκωση ο Ζελένσκι – Επέκρινε τον υπερβολικό “πανικό”

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα  ότι δεν μπορεί να αποκλείσει περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων με τη Ρωσία, αλλά επέκρινε τον υπερβολικό “πανικό” που, όπως είπε, επιβαρύνει την οικονομία.

Ο Ζελένσκι προχώρησε σε δηλώσεις, αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν έχουν ανταποκριθεί στα κύρια αιτήματα περί ασφάλειας της Μόσχας στην αντιπαράθεση Ανατολής-Δύσης για την Ουκρανία, αλλά ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τις συζητήσεις.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Ζελένσκι είπε: “Δεν θεωρώ ότι η κατάσταση είναι τώρα πιο τεταμένη από ό,τι πριν. Υπάρχει η αίσθηση στο εξωτερικό ότι υπάρχει πόλεμος εδώ. Αυτό δεν ισχύει”.

“Δεν λέω ότι δεν είναι εφικτή μια κλιμάκωση…(αλλά) δεν χρειαζόμαστε αυτόν τον πανικό”.

Ο ίδιος είπε ότι αυτό ήταν το μήνυμα που έδωσε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία την Πέμπτη και ότι η Ρωσία προσπαθεί να εκφοβίσει την Ουκρανία.

Η Ουκρανία ζητά στρατιωτική, πολιτική και οικονομική στήριξη από τη Δύση, είπε, προσθέτοντας ότι η χώρα χρειάζεται 4-5 δισ. δολάρια για να σταθεροποιήσει την οικονομία της.

Share this post