Δείτε την ταινία «“Σε γνωρίζω από την όψη” 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!»

Δείτε την ταινία «“Σε γνωρίζω από την όψη” 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!»

Μια προσφορά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στους εορτασμούς των 200 ετών μετά την Ελληνική Επανάσταση.

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» παρουσιάζει την ταινία με τίτλο «“Σε γνωρίζω από την όψη” 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!», μία ευφάνταστη αφήγηση των δύο αιώνων της νεότερης Ελλάδας. Μέσα από αρχειακό υλικό από γκραβούρες, πίνακες, φωτογραφίες και πλάνα εποχής, αποσπάσματα από λογοτεχνικά κείμενα, ποιήματα, τραγούδια, κινηματογραφικά έργα και μαρτυρίες, προσεγγίζει το θέμα αναδεικνύοντας όχι μόνο στοιχεία της στρατιωτικής ή της πολιτικής ιστορίας μας, αλλά και στοιχεία από τις ενότητες των επιστημών, των τεχνών αλλά και της καθημερινής ζωής.

Στην ουσία, επιχειρεί να δείξει πώς από το «γι αυτά πολεμήσαμε» του στρατηγού Μακρυγιάννη, μέσα από επιτυχίες, δυσκολίες και πισωγυρίσματα, καταλήξαμε σε αυτό που είμαστε σήμερα: ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και ευρωπαϊκό κράτος.

Η ταινία θα διατεθεί στις Ελληνικές πρεσβείες, σε Δήμους, στα τμήματα ελληνικών σπουδών πανεπιστημίων του εξωτερικού, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν στις εκδηλώσεις τους, ενώ προσφέρθηκε και στο υπουργείο Παιδείας, για να χρησιμοποιηθεί από τα σχολεία.

Δείτε την ταινία ΕΔΩ:

https://www.greece2021.gr/se-gnorizo-apo-tin-opsi

Share this post