Δάκρυσε ο Πάπας Φραγκίσκος, προσευχόμενος για την μαρτυρική Ουκρανία

Δάκρυσε ο Πάπας Φραγκίσκος, προσευχόμενος για την μαρτυρική Ουκρανία

Με δάκρυα γέμισαν τα μάτια του Πάπα Φραγκίσκου , καθώς στην προσευχή του αναφέρθηκε  στον   πόλεμο στη μαρτυρική Ουκρανία.

Με την ευκαιρία μιας παραδοσιακής τελετής για τον εορτασμό της Άμωμης Σύλληψης της Θεοτόκου , ο Ποντίφικας πήγε το απόγευμα στην Πιάτσα ντι Σπάνια, στην πλατεία της ιταλικής πρωτεύουσας, όπου βρίσκεται το άγαλμα της Παρθένου Μαρίας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε   για όλους τους ανθρώπους στη γη, ηλικιωμένους και νέους, και για ειρήνη, ειδικά στην Ουκρανία.

«Ω Αγνή Παρθένα, ήθελα σήμερα να σου μεταφέρω τις ευχαριστίες του ουκρανικού λαού…» άρχισε να διαβάζει, όρθιος, τον λόγο του, αλλά σταμάτησε, εμφανώς συγκινημένος. Με δάκρυα στα μάτια, ο Πάπας παρέμεινε σιωπηλός για αρκετή ώρα, μέχρι που το πλήθος άρχισε να τον χειροκροτεί.

 

Σε λίγο ο Φραγκίσκος συνέχισε  : «… του ουκρανικού λαού για την ειρήνη που ζητάμε από τον Κύριο εδώ και κάποιον καιρό».

«Πρέπει επίσης να σου μεταφέρω την ικεσία των παιδιών, των ηλικιωμένων, των πατέρων και των μητέρων, των νέων αυτής της μαρτυρικής γης που υποφέρει τόσο πολύ», συνέχισε, με φωνή τρεμάμενη από τη συγκίνηση.


Immaculate Virgin, I would have liked
to have brought to you today
the thanksgiving of the Ukrainian people
for the peace we have long been asking the Lord for.
Instead, I still have to present to you the supplication
of the children, of the elderly,
of the fathers and mothers, of the young people
of that tormented land.
But in reality we all know
that you are with them and with all who are suffering,
just as you were beside the cross of your Son.

Ο Πάπας κάνει συνεχώς εκκλήσεις για ειρήνη, από την έναρξη, στα τέλη Φεβρουαρίου, της ρωσικής εισβολής. Αναφέρεται πολύ συχνά στο θέμα αυτό, όποτε μιλάει. Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στα τέλη Νοεμβρίου στο αμερικανικό χριστιανικό περιοδικό America, αναφέρθηκε στη «βαρβαρότητα» που βιώνει η Ουκρανία λόγω του πολέμου.

Πηγή : vaticannews.va

 

Share this post