Δ. Παπαδάκης: Η ΕΔΕΚ μπαίνει σε περιπέτειες

Δ. Παπαδάκης: Η ΕΔΕΚ μπαίνει σε περιπέτειες

Άρχισε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΔΕΚ διαδικασία κατά του ευρωβουλευτή.

«Ευρωβουλευτής, ο οποίος έτυχε της στήριξης 12.000 κόσμου στις τελευταίες εκλογές έφτασε στο σημείο να καταδιώκεται και βεβαίως κανείς δεν πιστεύει πως υπάρχει οικονομική διαφορά είτε κάτι άλλο», δήλωσε, καταχειροκροτούμενος από μέλη της ΕΔΕΚ, ο Δημήτρης Παπαδάκης μετά την συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του κόμματος, ενώπιον του οποίου βρίσκεται με την γενική και αόριστη κατηγορία της “ντικομματικής συμπεριφοράς».
Ο Δ. Παπαδάκης τόνισε ότι η ΕΔΕΚ «μπαίνει σε περιπέτειες». Μέλος της ΕΔΕΚ σχολίασε ότι «η πραγματικότητα είναι ότι ο πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος βάζει το κόμμα σε περιπέτειες». Το ίδιο μέλος είπε ότι ο κ. Σιζόπουλος , αντί να κεφαλαιοποιήσει ενόψει των βουλευτικών του 2021 το 10.6% των ευρωεκλογών , σέρνει τον Παπαδάκη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο».

Το ζήτημα Παπαδάκη ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ αποφάσισε να ανοίξει υπόθεση εναντίον του ευρωβουλευτή για αντικομματική συμπεριφορά, καθώς σύμφωνα με το σώμα, δεν τηρούσε τις υποχρεώσεις του, ως αξιωματούχος προς την ΕΔΕΚ. Η αρχική καταγγελία ήθελε τον ευρωβουλευτή να μην δίνει στο κόμμα το 10% του μισθού του ευρωβουλευτή. Καταγγελία, την οποία διέψευσε ο Δημήτρης Παπαδάκης. Η κύρια αφορμή βεβαίως, ήταν ότι ο Δημήτρης Παπαδάκης, αρνήθηκε να εργοδοτήσει με το κονδύλι που έχει για συνεργάτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπαλλήλους που θα εργάζονταν στο κόμμα. Αυτή η δέσμευση είχε μπει πριν από τις ευρωεκλογές από την ηγεσία της ΕΔΕΚ, η οποία ζήτησε από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές να την υπογράψουν. Τότε ο κ. Παπαδάκης είχε θέσει την επιφύλαξή του κατά πόσο είναι νόμιμο.
*Από την πλευρά του κ. Παπαδάκη επισημαίνεται ότι στο παρελθόν το Ευρωκοινοβούλιο επέβαλε για παρόμοιες υποθέσεις ποινή τόσο στην γαλλίδα πρόεδρο και ευρωβουλευτή του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, όσο και στον αριστερό ευρωβουλευτή Ζιαν Λουκ Μελανσό.

*Το κατηγορητήριο, το οποίο διαφοροποιείται από το πόρισμα της έρευνας, που είχε διεξάγει ο ερευνών λειτουργός, Κωστής Ευσταθίου, δόθηκε μέσω επιδότη στον κ. Παπαδάκη το περασμένο Σάββατο.
Στην συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ο ευρωβουλευτής και οι δικηγόροι του, Θεοφάνης Ανδρέου και Στέφανη Ανδρέου, έθεσαν μεταξύ άλλων, όπως και σε επιστολή τους , ημερομηνίας 30 Ιανουαρίου 2020, θέμα δίκαιης και δημόσιας ακροαματικής διαδικασίας, την οποία απέρριψε το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

*Διαβάστε εδώ όλη την επιστολή των δικηγόρων Παπαδάκη προς το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΔΕΚ

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣpdf by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

https://www.scribd.com/document/445151380/%CE%A0%CE%91%CE

Πολλά μέλη της ΕΔΕΚ, συμπεριλαμβανομένων του ιστορικού στελέχους και κοκκινοσκούφη, Δώρου Ηλία, του αγωνιστή στο πραξικόπημα Άντρου Φιλιππίδη, ο οποίος , όπως και ο Δ. Παπαδάκης , είχαν στηρίξει τον Μ. Σιζόπουλο για πρόεδρο του κόμματος και του Γιαννάκη Πιερίδη, ήταν στο πλευρό του ευρωβουλευτή και ήθελαν να παρακολουθήσουν την διαδικασία στο Πειθαρχικό Συμβούλιο (Π.Σ)

Ο Δώρος Ηλία

Πρόεδρος του Π.Σ. το μέλος της Κ.Ε. , πρώην βουλευτής και υπουργός, Δώρος Θεοδώρου, και μέλη οι : Μαρία Θρασυβούλου, Δημήτρης Παυλίδης, Λεύκιος Δοράτης και Σωκράτης Σωκράτους. Στην διδικασία επικράτησε μεγάλη ένταση. 

Ο κ. Παπαδάκης ζήτησε από την ΕΔΕΚ να στείλει το αίτημά της προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο θα απαντήσει κατά πόσο το να δοθεί κονδύλι για την απασχόληση υπάλληλου στο κόμμα είναι νόμιμο, πράγμα που απέρριψε το ΠΣ.
Ο δικηγόρος του κ. Παπαδάκη χαρακτήρισε την συνεδρίαση του Π.Σ.  «δίκη παρωδία», υποστηρίζοντας πως «ο ευρωβουλευτής εκβιάζεται να λάβει μέρος σε μια παράνομη διαδικασία, αφού η ΕΔΕΚ αξιώνει να απασχολεί προσωπικό στην Λευκωσία με το κονδύλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τόνισε ότι πρέπει :
Α) Αντεξεταστεί ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος,
Β) Καμία από τις ισχυριζόμενες κατηγορίες δεν αποδείχθηκε από τα στοιχεία, που συνέλεξε ο ερευνών λειτουργός, βουλευτής , Κ.Ευσταθίου,
Γ) Δεν δόθηκαν στον κ. Παπαδάκη όλα τα σχετικά έγγραφα.


Επίσης , ανέφερε πως υπέδειξε στο Π.Σ. ότι η θέση της ΕΔΕΚ αντιβαίνει τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πως κάτι τέτοιο μπορεί να στείλει φυλακή τον κ. Παπαδάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Θεοδώρου φέρεται να απάντησε “να πάει φυλακή”.

Ο δικηγόρος Θ. Ανδρέου κατάγγειλε ότι η διαδικασία στο Π.Σ. ήταν «αδιαφανής και μολυσμένη». Παρόλα αυτά, δήλωσε ότι ο ευρωβουλευτής θα συνεχίσει να προσέρχεται με τους δικηγόρους του στο Πειθαρχικό.

Δήλωση Π.Σ.

O γραμματέας του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Μορφάκης Σολομωνίδης, διάβασε στους δημοσιογράφους την ακόλουθη γραπτή δήλωση:
«Ως Γραμματέας του Πειθαρχικού Συμβουλίου θα ήθελα να σας αναφέρω πως το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν νομιμοποιείται να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση μεσούσης της Πειθαρχικής διαδικασίας κατά του Ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ Δημήτρη Παπαδάκη μέχρι την αποπεράτωση αυτής ,για σκοπούς δίκαιης δίκης και αμερόληπτης διαδικασίας.
Σημειώνεται δε, ότι έχουν τεθεί προδικαστικά θέματα για τα οποία θα αποφασίσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Η διαδικασία θα συνεχιστεί το ερχόμενο Σάββατο». Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση θα σταλεί στους δικηγόρους του κ. Παπαδάκη αρχές της βδομάδας.
Το Π.Σ. μπορεί να επιβάλει ποινή είτε αυστηρής επίπληξης, είτε αφαίρεση της ιδιότητας του κομματικού μέλους για ένα χρονικό διάστημα ή μόνιμα.

 

 

Share this post