Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου Αθηναίων στον Αναστασιάδη

Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου Αθηναίων στον Αναστασιάδη

Σε ειδική τελετή που θα γίνει αύριο βράδυ, στην Αθήνα, ο πρόεδρος  Αναστασιάδης θα παρασημοφορηθεί με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου Αθηναίων σε αναγνώριση των προσπαθειών του για την επανένωση της Κύπρου και την ειρηνική επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για απονομή του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας του Δήμου στον Πρόεδρο Αναστασιάδη λήφθηκε με το ακόλουθο σκεπτικό:

«Σε αναγνώριση των μέχρι σήμερα προσπαθειών του για την ειρηνική επανένωση της αδελφής Κύπρου, προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, την κραταίωση των ακατάλυτων και άρρηκτων ελληνοκυπριακών δεσμών, τη σταθερή υπεράσπιση των δημοκρατικών και ανθρώπινων αξιών που μας ενώνουν, την προσήλωση του στο όραμα μιας Ευρώπης της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής και την ακλόνητη δέσμευση του για την επικράτηση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και παγκόσμια, με βάση της αρχές του διεθνούς δικαίου».

Νωρίτερα, στις 7μμ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων,  Κώστα Μπακογιάννη στο Δημοτικό Μέγαρο.

Θα ακολουθήσει, στις 7.45μμ, η τελετή απονομής του Χρυσού Μεταλλίου, στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου, και στη συνέχεια, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του  Άντρη Αναστασιάδη θα ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείο Γουλανδρή.

Στη συνέχεια θα παρακαθίσουν Ακολούθως  σε δείπνο που παραθέτει ο Δήμος Αθηναίων προς τιμή του.

Εξάλλου, αύριο το μεσημέρι , ο πρόεδρος Αναστασιάδης  και η σύζυγος του θα παρακαθίσουν σε ιδιωτικό γεύμα, που θα τους παραθέσει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγος του στην οικία τους.

Share this post