Χρυσή μάσκα (!) για τον κορονοϊό

Χρυσή μάσκα (!) για τον κορονοϊό

Η ακριβότερη μάσκα στον κόσμο- για την προστασία από τον νέο κορονοϊό- φτιάχνεται από χρυσό 18 καρατίων και είναι διακοσμημένη με 3.600 μαύρα και λευκά διαμάντια. Το πολύτιμο (από κάθε άποψη) αντικείμενο, αξίας 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων φιλοτεχνούν Ισραηλινοί κατασκευαστές κοσμημάτων για λογαριασμό ενός Κινέζου συλλέκτη έργων τέχνης που ζει στις ΗΠΑ.

«Είναι ένας νεαρός πελάτης μας, πολύ γοητευτικός, πολύ κοινωνικός, πολύ πλούσιος και του αρέσει να ξεχωρίζει», ανέφερε ο Ισαάκ Λεβί, ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου Yvel. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω πως (ο πελάτης) θα χρησιμοποιήσει τη χρυσή μάσκα  για να πάει στο σούπερ μάρκετ, όμως θα τη χρησιμοποιήσει εδώ κι εκεί, είμαι βέβαιος».

 

Εκτός από το να αποτελεί «σύμβολο» μεγάλου πλούτου, ένα τόσο ακριβό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί και για την προστασία της υγείας χρειάζεται να λειτουργεί και ως «ασπίδα» ενάντια στον κορονοϊό. Για τον λόγο αυτό, το εσωτερικό της μάσκας θα είναι εξοπλισμένο με ένα φίλτρο N99, προκειμένου να εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο προφύλαξης.

Ο Λεβί σκοπεύει να παραδώσει ο ίδιος, προσωπικά, τη μάσκα στον πελάτη του τον Οκτώβριο, όταν το αντικείμενο-έργο τέχνης θα έχει ολοκληρωθεί. Για την κατασκευή του εργάζονται συνολικά περίπου 25 τεχνίτες. «Για πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο θα είναι ενδεχομένως η ακριβότερη μάσκα στον κόσμο και ίσως να είναι κάτι το σημαντικό», εξήγησε ο κοσμηματοπώλης. «Για εμάς, είναι ένας τρόπος προκειμένου να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων στο εργοστάσιο, ώστε να μπορούν να στηρίξουν τις οικογένειές τους», κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Associated Press

Share this post