Χριστός, Μωάμεθ ή Βούδας; Ποιος έχει τους περισσότερους ακολούθους;

Χριστός, Μωάμεθ ή Βούδας; Ποιος έχει τους περισσότερους ακολούθους;

Όπως πάντα, οι απόλυτοι αριθμοί δίνουν την απάντηση.

Για αιώνες, οι θρησκείες κυριάρχησαν στον πλανήτη μας, προκάλεσαν συγκρούσεις και συγκρούσεις, αλλά και ένωσαν λαούς και διατήρησαν παραδόσεις, έδωσαν ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους και έδωσαν δύναμη στους ασθενείς και τους πάσχοντες.

Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι τεράστια πολιτιστικά γεγονότα, ιστορίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων που, οδηγούμενοι από μια κοινή πίστη, βρέθηκαν να βοηθούν ο ένας τον άλλον, να μιλούν τις ίδιες γλώσσες ή να μαθαίνουν τις ίδιες τελετουργίες. Εν ολίγοις, ακόμη και όσοι δεν είναι θρησκευόμενοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματά της και τη μεγάλη επιρροή της στην ιστορία.

Ποια είναι όμως η θρησκεία που ακολουθείται περισσότερο σήμερα; Είναι θεμιτό να τεθεί το ερώτημα, αλλά υπάρχουν κάποιες δυσκολίες στο να γίνουν οι υπολογισμοί με πραγματικά ακριβή τρόπο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν στατιστικές έρευνες ή επικαιροποιημένες έρευνες που να είναι πραγματικά αξιόπιστες και να καλύπτουν ολόκληρο τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με διάφορες πηγές, οι υπολογισμοί μπορούν να γίνουν σε μεγάλο βαθμό και ακόμη και σήμερα η χριστιανική θρησκεία είναι η πιο ακολουθούμενη στον κόσμο. Αυτή με τους περισσότερους “οπαδούς”, δηλαδή με τους περισσότερους οπαδούς. Ακόμα και με σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια πιστούς.

Ακολουθεί ο κατάλογος, ταξινομημένος κατά φθίνουσα σειρά, με τις θρησκείες που ακολουθούνται περισσότερο στον κόσμο. Η πρώτη, με πάνω από δύο δισεκατομμύρια πιστούς, είναι ο Χριστιανισμός, που αποτελείται από το άθροισμα των Καθολικών, των Προτεσταντών, των Ορθοδόξων, των Ευαγγελικών Χριστιανών και πολλών άλλων ερμηνειών της Βίβλου. Στη δεύτερη θέση, με λίγο κάτω από 2 δισεκατομμύρια πιστούς, βρίσκεται η ισλαμική θρησκεία. Οι μουσουλμάνοι, επομένως, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη θρησκευτική ομάδα στον κόσμο, επίσης με τις διαφορετικές ερμηνείες τους: υπάρχουν οι σουνίτες, οι σιίτες και πολλές άλλες υποομάδες.

1. Χριστιανισμός: 2 δισεκατομμύρια και 200 εκατομμύρια άνθρωποι

3. Ινδουισμός: 1 δισεκατομμύριο 100 εκατομμύρια άνθρωποι

4. Βουδισμός: 500 εκατομμύρια άνθρωποι

5. Σιντοϊσμός: 104 εκατομμύρια άνθρωποι

6. Σιχισμός: 25 εκατομμύρια άνθρωποι

7. Ιουδαϊσμός: 14 εκατομμύρια άνθρωποι

Πηγή:  Esquire 

Share this post