Χριστοδουλίδης προς τους ομολόγου του της Ε.Ε. : «Ο κατευνασμός ενθαρρύνει την Τουρκία» .

Χριστοδουλίδης προς τους ομολόγου του της Ε.Ε. : «Ο κατευνασμός ενθαρρύνει την Τουρκία» .

“H πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί η ΕΕ ενθαρρύνει την Τουρκία” , τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης  των ομολόγων του  της ΕΕ και υπενθύμισε ότι αυτό «σας το είπα».

Ο Ν. Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με αναρτήσεις  του Υπουργείου Εξωτερικών  στο Twitter, επεσήμανε ότι η #Κύπρος υπογραμμίζει από τον Ιούλιο 2019 ότι η πολιτική του κατευνασμού δεν θα δουλέψει με την #Τουρκία»

«Μάλλον, ο κατευνασμός και η χλιαρή αντίδραση από την #ΕυρωπαϊκήΈνωση, ενεργεί ως μια μορφή ενθάρρυνσης & εκλαμβάνεται ως αδυναμία, για μια χώρα η οποία λειτουργεί με τον #εκφοβισμό, την #επιθετικότητα και τον #εκβιασμό», είπε. 

 

Επίσης, έκανε σαφές ότι «Η #Κύπρος είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί καλόπιστα με την #Τουρκία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των σχετικών ακτογραμμών τους, υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση και έχει χαιρετιστεί επανειλημμένα από το Συμβούλιο. Αυτή είναι μια κοινή θέση της #ΕΕ από την οποία δεσμευόμαστε όλοι», σημείωσε, σύμφωνα με τρίτη ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Χριστοδουλίδης.

Υπενθύμισε επίσης τους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι «καλέσαμε επίσης την #Τουρκία να υποβάλει το ζήτημα της οριοθέτησης των αντίστοιχων θαλάσσιων ζωνών μας βορείως & δυτικά της νήσου στο @CIJ_ICJ (σσ Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης). Αν η Τουρκία νοιώθει σίγουρη για τις νομικές της θέσεις, ισχυριζόμενη ότι βασίζονται στο #διεθνές δίκαιο γιατί να μην τις δοκιμάσει;», αναφέρεται σε τέταρτη ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο κοινωνικό δίκτυο.

Share this post