Χώρος προσκυνήματος το σπίτι του Ιωσήφ Βατοπεδινού(+) στην Δρούσεια-Έγιναν τα εγκαίνια

Χώρος προσκυνήματος το σπίτι του Ιωσήφ Βατοπεδινού(+) στην Δρούσεια-Έγιναν τα εγκαίνια

Ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Εφραίμ με πατέρες της Μονής τέλεσε χθες το απόγευμα στην Δρούσεια της Πάφου τα εγκαίνια του αναπαλαιωμένου πατρικού σπιτιού του μακαριστού γέροντα Ιωσήφ του Βατοπεδινού, στο οποίο θα εκτίθενται βιβλία , τα οποία συνέγγραψε ο ίδιος και άλλα προσωπικά του αντικείμενα. Πριν από τα εγκαίνια ο Καθηγούμενος Εφραίμ τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού. Παρόντες , μεταξύ άλλων ήσαν οι Μητροπολίτες Πάφου Τυχικός και Λεμεσού Αθανάσιος, καθώς και οι Επίσκοποι Αμαθούντος Νικόλαος και Λήδρας Επιφάνιος. 

Ο Μητροπολίτης Πάφου, ο οποίος  δήλωσε περιχαρής που στην Μητρόπολή του βρίσκεται αυτός ο τόπος, που ο Γέροντας που γνώρισε μέσα από τα βιβλία του και τους καρπούς του, έζησε τα παιδικά του χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τυχικός, όπως και ο προκάτοχος του Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος,  δεν απάντησαν το σχετικό ερωτηματολόγιο, που τους στείλαμε. “Δικό της χώρο” στην Πάφο αποκτά η Μονή Βατοπεδίου. Είναι το σπίτι του μκαριστού Γέροντος Ιωσήφ – Αγγελιαφόρος (ageliaforos.com)

Στο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μαρίας Γιαχνάκη,το οποίο αναδημοσιεύουμε αυτούσιο από την ιστοσελίδα του πρακτορείου εκκλησιαστικών ειδήσεων orthodoxianewsagency.gr σημειώνεται ότι “Η Μονή Βατοπαιδίου για τη μνήμη του Γέροντα Ιωσήφ ανέλαβε να αναπαλαιώσει την κατοικία αυτή, να την καλλωπίσει και να τοποθετήσει μέσα σε αυτή αντικείμενα του σπιτιού και προσωπικά αντικείμενα του Γέροντα και μια σειρά από φωτογραφίες που αποτυπώνουν την ζωή του και την πορεία του”.

Ωστόσο, παραλείπεται να αναφερεθεί κατά πόσο το σπίτι δωρήθηκε στην Μονή από τον μέχρι πρότινος ιδιοκτήτη του ή αν αγοράστηκε και ποιό είναι το ύψος της δαπάνης για την αναπαλαίωση και μετατροπή του σε μουσειακό χώρο.

*Διαβάστε το ρεπορτάζ της Μαρίας Γιαχνάκη , με φωτογραφίες του Ραφαήλ Γεωργιάδη και βίντεο από τα εγκαίνια στον σύνδεσμο

https://www.orthodoxianewsagency.gr/agioreitika/sto-spiti-tou-makaristou-geronta-iosif-tou-vatopaidinou-fotovinteo/

Share this post