Χώροι καραντίνας 22 ξενοδοχεία

Χώροι καραντίνας 22 ξενοδοχεία

Η κυβέρνηση θα διαθέσει ποσό , που  θα ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Είκοσι δύο ξενοδοχεία έχουν καταλήξει σε συμφωνία με την κυβέρνηση για να φιλοξενήσουν τους επαναπατρισθέντες,  οι οποίοι θα βρίσκονται σε υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό για περίοδο 14 ημερών.
Συνολικά τα καταλύματα που έχουν κλείσει αντιστοιχούν σε πάνω απο 2500 κλίνες. Ήδη όσοι επιστρέφουν στην Κύπρο άρχισαν να τοποθετούνται στα καταλύματα. Πλέον έχουν καλυφθεί οι διαθέσιμες κλίνες στα ξενοδοχεία των ορεινών περιοχών και παίρνουν σειρά τα ξενοδοχεία της Λεμεσού. Για την τοποθέτηση των επαναπατρισθέντων στα ξενοδοχεία, υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Υγείας.
Στη Λεμεσό ανοίγουν για τις ανάγκες της καραντίνας, το τετράστερο ξενοδοχείο Ajax και το τριάστερο Park Beach, στην Λάρνακα έχουν κλείσει δύο τετράστερα ξενοδοχεία το Aldiana στην Αλαμινό και το Lordos Beach στην Δεκέλεια. Αναμένεται ότι θα ανοίξει μικρός αριθμός ξενοδοχείων και στην Πάφο μεταξύ αυτών το Δάφνη και το Αλιάθον. Οι δύο αυτές πόλεις κρίνονται ως προτιμότερες λόγω της εγγύτητας τους με τα αεροδρόμια.

Στα ορεινά είναι  το ξενοδοχείο Forest Park, το Ekali στην Κακοπετριά και το ξενοδοχείο Ρόδον στον Αγρό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή ”  η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει 90 ευρώ την μέρα για δίκλινο, και 60 ευρώ το μονόκλινο, για πακέτα all inclusive, που περιλαμβάνουν όλα τα γεύματα της ημέρας. Πρόκειται για ποσό,  το οποίο δεν θεωρείται από τους ξενοδόχους ως ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Για την περίοδο του ενός μήνα εφαρμογής του προγράμματος φιλοξενίας εκτιμάται ότι το συνολικό κόστος για την φιλοξενία των ατόμων θα ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος

Στην επιστολή που έστειλε το Υφυπουργείο Τουρισμού προς τους ξενοδόχους, σύμφωνα με την “Καθημερινή”,   περιλαμβάνεται:
– το ενδεικτικό μενού για τους φιλοξενούμενους υπό περιορισμό (πρόγευμα, γεύμα, δείπνο).
-το γενικό πλαίσιο συμφωνίας με το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο του οποίου ο ξενοδόχος παραχωρεί το κατάλυμα του στο Υπουργείο Υγείας, και προσφέρει γεύματα και room service στους φιλοξενούμενους υπό περιορισμό. Το συμβόλαιο έχει έναρξη την 19η Μαρτίου και έχει διάρκεια ενός μήνα.
– Αναφέρεται ότι υπάρχει άμεση ανάγκη από δύο χιλιάδες δωμάτια (μονόκλινα ή δίκλινα)
– Καθορίζεται η τιμή ως 90 ευρώ το δίκλινο και 60 ευρώ το μονόκλινο δωμάτιο ημερησίως συν ΦΠΑ
– Αναφέρεται ότι η φύλαξη του ξενοδοχείου θα γίνεται από την Εθνική Φρουρά
Σημειώνεται ότι πέραν της επιστολής στάλθηκε ακόμα ένα έγγραφο που περιλαμβάνει οδηγίες για τα ξενοδοχεία για την φιλοξενία ατόμων σε καραντίνα, το οποίο προνοεί μεταξύ άλλων ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου θα αφήνει το φαγητό έξω από την πόρτα, οδηγίες για το πώς θα γίνεται ο καθαρισμός των δωματίων. Αναφέρεται επίσης ότι οι φιλοξενούμενοι σε καραντίνα δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τους κοινόχρηστους χώρους. Σε περίπτωση που παρά τις οδηγίες χρησιμοποιήσουν τους κοινόχρηστους χώρους, τότε οι υπεύθυνοι των ξενοδοχείων θα πρέπει να ενημερώνουν το αρμόδιο Υπουργείο.

Share this post