Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σχεδόν ολόκληρη η Οδησσός

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σχεδόν ολόκληρη η Οδησσός

Η Οδησσός στη νότια Ουκρανία είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά την επίθεση της Ρωσίας με drones, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι επιθέσεις της Ρωσίας συνεχίζονται στην ανατολική επαρχία του Ντονέτσκ, με τις σφοδρότερες μάχες να εκτυλίσσονται στην πόλη Μπαχμούτ. Μόνο εκεί περισσότεροι από 20 οικισμοί δέχτηκαν επιθέσεις. Την ίδια ώρα οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να απωθήσουν ρωσικές επιθέσεις στο Λουγκάνσκ, ενώ σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Χερσώνα τουλάχιστον 5 άμαχοι τραυματίστηκαν.

«Την περασμένη ημέρα ο εχθρός προχώρησε σε 4 πυραυλικές και 20 αεροπορικές επιθέσεις καθώς και περισσότερες από 60 επιθέσεις με ρουκέτες».

Μετά την ανακατάληψη της Χερσώνας από τον ουκρανικό στρατό πριν από ένα μήνα, οι μάχες έχουν ενταθεί στο Μπαχμούτ. Αν καταληφθεί αυτή η πόλη από τη Ρωσία θα ανοίξει ο δρόμος για να ασκηθούν πιέσεις στο Κραματόρσκ και το Σλοβιάνσκ, που είναι οχυρά του ουκρανικού στρατού στο Ντόνετσκ.

Πολλοί είναι οι αναλυτές που αμφισβητούν την στρατηγική λογική της Ρωσίας να καταλάβει το Μπαχμούτ, καθώς οι απώλειες για αυτήν την επιχείρηση είναι δυσανάλογα μεγάλες.

Πηγή: gr.euronews.com /ΦΩΤΟ: AP

Share this post