«Χλόη Βερίτη: Inter Scripta» στο Σπίτι της Κύπρου

«Χλόη Βερίτη: Inter Scripta» στο Σπίτι της Κύπρου

Παρουσίαση του συνολικού έργου (πεζογραφία, ποίηση, θέατρο, λογοτεχνική μετάφραση)  της συγγραφέως Χλόης Βερίτη 

Οι Εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ, με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, οργάνωσαν  τιμητική εκδήλωση στο Σπίτι της Κύπρου, στην Αθήνα, για την συγγραφέα  Χλόη Βερίτη και το συνολικό, πεζογραφικό, ποιητικό, θεατρικό και μεταφραστικό της έργο.

Xαιρετισμό στην εκδήλωση απήθυναν οι:

Kυριάκος Κενεβέζος, Πρέσβης Κυπριακής Δημοκρατίας

Γεράσιμος Ζώρας, Πρόεδρος Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

Ομιλητές ήταν οι:

Μαριλένα Στεφανή, Φιλόλογος

Δρ Κωνσταντίνος Μπούρας, Επισκέπτης Καθηγητής Θεατρικής Κριτικής Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ποιητής

Η συγγραφέας διάβασε  αποσπάσματα από τα βιβλία της.

*Παρακολουθείστε την εκδήλωση βιντεοσκοπημένη
 

 Η Χλόη Βερίτη  (Veriti Chloe) γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Σπούδασε  Αγγλική Φιλολογία και πήρε με άριστα μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Middlesex Λονδίνου. Έχει εμβαθύνει στην Εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Council of Europe) και στην Παγκόσμια Λογοτεχνία (HarvardX).

Εργάστηκε ως μεταφράστρια, υπεύθυνη τηλεοπτικού προγράμματος, δημοσιογράφος, και ακαδημαϊκός σύμβουλος. Συνέχισε την επαγγελματική της πορεία στο Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου ως καθηγήτρια, ειδική σύμβουλος Αγγλικών, και Β. Διευθύντρια. Υπηρέτησε τον  Παγκύπριο Σύνδεσμο Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας ως Πρόεδρος. Έπαιξε ως ερασιτέχνης ηθοποιός για μία περίπου δεκαετία και σκηνοθέτησε θεατρικά έργα στα αγγλικά και στα ελληνικά.

Έγραψε ποίηση, διήγημα, δοκίμιο, νουβέλα και θεατρικά έργα, αλλά ασχολείται πολύ και με τη λογοτεχνική μετάφραση. Για το λογοτεχνικό της έργο έχει βραβευτεί, με πιο πρόσφατη τη διάκριση για το θεατρικό της έργο Ο Δούλος Αίσωπος σε διαγωνισμό του ΡΙΚ. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Θεάτρου ΕΣΤΙΑ που εδρεύει στη Λευκωσία.

Το θεατρικό έργο της Χλόης Βερίτη  “Ο Δούλος Αίσωπος”, το οποίο διακρίθηκε στο διαγωνισμό θεατρικής συγγραφής του ΡΙΚ,  μεταδόθκε από την εκπομπή “Θέατρο από το Ραδιόφωνο”. 

*Μπορείτε να το  ακούσετε στον πιο κάτω  σύνδεσμο, πατώντας 28/11/2022.

http://cybc.com.cy/audio-on-demand/%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf/%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%bf/?fbclid=IwAR19-9tK3jCwWJ6wrvjLOLaRcijxeOxWaIVHfRMUTqS7lLJaqG6Ji6Fldgw

 

Share this post