Χαμάς: Για να απελευθερωθούν οι όμηροι θα πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος

Χαμάς: Για να απελευθερωθούν οι όμηροι θα πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος

Η Χαμάς διεμήνυσε ότι η απελευθέρωση των ομήρων θα απαιτούσε ένα εγγυημένο τέλος στην ισραηλινή επίθεση στη Γάζα και την αποχώρηση όλων των δυνάμεων εισβολής.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι η απελευθέρωση των ομήρων εξαρτάται από το εάν η κατοχική δύναμη, όπως αποκάλεσε το Ισραήλ, θα σταματήσει την γενική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ωστόσο, ακόμη και στην περίπτωση που το Ισραήλ αποδέχετο την συγκεκριμένη αξίωση, δεν είναι ξεκάθαρο εάν η Χαμάς θα άφηνε ελεύθερους και τους 132 ομήρους, οι οποίοι σύμφωνα με την ισραηλινή κυβέρνηση παραμένουν ακόμα στη Γάζα.

Η Χαμάς εκτόξευσε σήμερα μπαράζ ρουκετών προς το Τελ Αβίβ και σε κοντινές πόλεις, σε μια επίδειξη δύναμης πυρός όπλων μεγάλης εμβέλειας, μετά από εβδομάδες σχετικής ηρεμίας στο κεντρικό Ισραήλ.
Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα από τις επιθέσεις αυτές. Την ευθύνη για αυτές ανέλαβε η Χαμάς.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εκτοξεύτηκαν 15 ρουκέτες, εκ των οποίων οι έξι αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ.
Σειρήνες προειδοποίησης για εισερχόμενους πυραύλους ήχησαν στην ισραηλινή μεγαλούπολη και σε άλλες πόλεις σε όλο το κεντρικό Ισραήλ, σε ώρα αιχμής το απόγευμα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να τρέχουν σε καταφύγια.
Η αστυνομία τόνισε ότι καθαρίζει θραύσματα που έπεσαν σε τουλάχιστον ένα προάστιο του Τελ Αβίβ, θραύσματα που πιθανότατα προήλθαν από ρουκέτες που αναχαιτίστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post