Αυτοδυναμία στην ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση

Αυτοδυναμία στην ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση

Περίπου ένα μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα έρευνα της Metron Analysis, για λογαριασμό του Alpha Ελλάδος , που παρουσιάστηκε χθες βράδυ δείχνει ότι η ΝΔ όχι μόνο προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σχηματίζει άνετα αυτοδύναμη κυβέρνηση με έχοντας 160 βουλευτές. Στη νέα Βουλή φαίνεται να μπαίνει και ο Γιάνης Βαρουφάκης με το ΜέΡΑ25.
Η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου φτάνει τις 7,7 μονάδες, 2 μονάδες δηλαδή χαμηλότερα από τα αποτελέσματα των Ευρωκλογών. Ειδικότερα, η ΝΔ λαμβάνει 31,2% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Με την αναγωγή η ΝΔ λαμβάνει από 37% έως 42,5%, έναντι 27% έως 32,2% του ΣΥΡΙΖΑ.
Το δείγμα ήταν 1.203 άτομα και η έρευνα έγινε από την Δευτέρα έως την Τετάρτη 5/6.


Οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν, μεταξύ άλλων, για την πρόθεση ψήφου τους, πώς θα κινηθούν στην κάλπη μετά τις Ευρωεκλογές και πώς θα επηρεαστεί η μάχη της κάλπης από τις πρόσφατες εξελίξεις.

Αρχικά οι πολίτες απάντησαν στην ερώτηση για το πώς κρίνουν την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.
Το 65% απάντησε θετικά ενώ το 28% αρνητικά.
Στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 46, ο Δημήτρης Κουτσούμπας (ΚΚΕ) με 36% ενώ την τρίτη θέση μοιράζονται ο Γιάννης Βαρουφάκης με τον Αλέξη Τσίπρα με 34%.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Μητσοτάκης προηγείται με 28% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.
Το 52% των πολιτών θέλει συνεργασία, ενώ το 45% μία αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Πρόθεση ψήφου


Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου είναι στις 7,7 μονάδες καθώς το 31,2% απάντησε ΝΔ και το 23,5% ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 6,1%, το ΚΚΕ με 3,8% και η Χρυσή Αυγή με 3,6%.
Το ΜέΡΑ25 παίρνει 2,8% και η Ελληνική Λύση 1,7%.
Στην παράσταση νίκης το 82% βλέπει νίκη της Νέας Δημοκρατίας και 8% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Share this post