Αυτοδυναμία με 158 έδρες εξασφάλισε η ΝΔ.

Αυτοδυναμία με 158 έδρες εξασφάλισε η ΝΔ.

Πτώση ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. -Κυρ. Μητσοτάκης: Από αύριο σηκώνουμε ξανά τα μανίκια για να χτίσουμε μαζί μια ισχυρή Ελλάδα. – Τσίπρας 

Με καταμετρημένο το 90% των εκλογικών τμημάτων της Ελληνικής επικράτειας τα αποτελέσματα των σημερινών βουλευτικών εκλογών  είναι :

ΝΔ: 40,52% και 158 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ: 17,84% και 47 έδρες

ΠΑΣΟΚ: 11,96% και 32 έδρες

ΚΚΕ: 7,61% και 20 έδρες

Σπαρτιάτες: 4,71% και 13 έδρες

Ελληνική Λύση: 4,48% και 12 έδρες

Νίκη: 3,73% και 10 έδρες

Πλεύση Ελευθερίας: 3,16% και 8 έδρες

ΜέΡΑ25: 2,43%

«Η Ελλάδα ανοίγει ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο στην ιστορία της. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες δεν έστειλαν μόνο ένα μήνυμα συνέχειας στη διαδρομή που χαράξαμε πριν από τέσσερα χρόνια αλλά μας έδωσαν ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η πατρίδα μας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

«Με ηχηρό και ώριμο τρόπο έκλεισαν οριστικά έναν τραυματικό κύκλο ψέματος και τοξικότητας που κράτησαν πίσω τη χώρα και δίχασαν την κοινωνία εδραιώνοντας έτσι την εποχή της αληθινής προόδου”, τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε : «Πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης, υποστήριξε ότι “το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν προφανώς αρνητικό για εμάς , αλλά είναι αρνητικό και για την κοινωνία και τη Δημοκρατία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post