Αύριο συμβολική απεργία πείνας από τους διπλωμάτες και το προσωπικό της Πρεσβείας του Κράτους της Παλαιστίνης

Αύριο συμβολική απεργία πείνας από τους διπλωμάτες και το προσωπικό της Πρεσβείας του Κράτους της Παλαιστίνης

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, 30 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι ξεκίνησαν τον δικό τους αγώνα ενάντια στην παράνομη κράτησή τους στα Ισραηλινά στρατόπεδα συγκέντρωσης κάνοντας απεργία πείνας. Μαζί,  με τους Παλαιστίνιους απεργούς πείνας, οι διπλωμάτες και το προσωπικό της Πρεσβείας του Κράτους της Παλαιστίνης θα προχωρήσουν σε συμβολική απεργία πείνας αύριο,  Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

Ανακοίνωση της πρεσβείας αναφέρει:

“H «διοικητική κράτηση» είναι μια πολιτική που χρησιμοποιείται από το κατοχικό «Κράτος» του Ισραήλ, με το πρόσχημα της προστασίας της ασφάλειας του κράτους. Έτσι, καθημερινά φυλακίζονται Παλαιστίνιοι χωρίς καμία κατηγορία ή δίκη, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Μόνο το 2022 πάνω από 1.500 Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη έχουν συλληφθεί κατά αυτόν τον τρόπο, ενώ γύρω στους 800 βρίσκονται ακόμα φυλακισμένοι χωρίς πρόσβαση σε μια δίκαιη δίκη, χωρίς κατηγορίες και για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, ενώ υπόκεινται τόσο σε ψυχολογικά όσο και σωματικά βασανιστήρια.

Το Κράτος Απαρτχάιντ του Ισραήλ αφήνει μεμονωμένες απεργίες πείνας για μεγαλύτερες περιόδους, προτού συμφωνήσουν σε ημερομηνία απελευθέρωσης, βλάπτοντας σοβαρά την υγεία των κρατουμένων, δήλωσε η Amani Sarahneh από την Ομάδα Κρατουμένων. Για αυτόν τον λόγο, οι κρατούμενοι αποφάσισαν να αναλάβουν συλλογική δράση και να πολεμήσουν με όποια μέσα διαθέτουν ενάντια στον εξευτελισμό και τα βασανηστήρια των Ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων. Η ψυχική και σωματική τους υγεία βρίσκεται καθημερινά σε κίνδυνο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Nasser Abu Hmaid, 49 χρονος ισοβίτης, o οποίος βρίσκεται στη φυλακή από το 2002. Όλα αυτά τα χρόνια έχει περάσει από αμέτρητες άγριες και παράνομες ανακρίσεις και τα τελευταία χρόνια υποφέρει από σοβαρά ιατρικά προβλήματα, που αρχικά προκλήθηκαν από την ιατρική αμέλεια στις Ισραηλινές κατοχικές φυλακές. Ωστόσο, αργότερα η υγεία του επιδεινώθηκε τρομερά και έπεσε σε κώμα, κάτι το οποίο οδήγησε σε εξετάσεις που έδειξαν πως έχει καρκίκο που μάλιστα έχει φτάσει σε τελικό στάδιο. Ασφαλώς, οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής δεν έκαναν τίποτα για τη βελτίωση της υγείας του, με αποτέλεσμα να χειροτερεύει συνεχώς.

Ο λαός μας υποφέρει και μαζί του υποφέρουμε και εμείς. Είμαστε εδώ για να υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπειά μας, με κάθε αγώνα για δημοκρατία, απελευθέρωση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και σας χρειαζόμαστε στο  πλευρό μας, γιατί, παρόλο που το απευχόμαστε, αύριο ίσως είστε εσείς στη θέση μας”.

Share this post