Αύριο στην Πορτογαλία ο Αναστασιάδης για την Κοινωνική Σύνοδος Κορυφής (Porto Social Summit).

Αύριο στην Πορτογαλία ο Αναστασιάδης για την Κοινωνική Σύνοδος Κορυφής (Porto Social Summit).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί αύριο για το Πόρτο της Πορτογαλίας, όπου στις 7 και 8 Μαΐου φιλοξενείται από την πορτογαλική Προεδρία  του Ευρωπαϊκού Προεδρία , η Κοινωνική Σύνοδος Κορυφής (Porto Social Summit).

Η Σύνοδος Κορυφής του Πόρτο αποτελείται από δύο μέρη. Στις 7 Μαΐου η πορτογαλική Προεδρία θα διοργανώσει Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου με συμμετοχή των ηγετών της ΕΕ και κοινωνικών εταίρων. Σε αυτήν, οι συμμετέχοντες αναμένεται να ενισχύσουν τη δέσμευση τους για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, καθώς επίσης να συζητήσουν θέματα του ευρωπαϊκού θεματολογίου κοινωνικής πολιτικής για τον επόμενο χρόνο, εν μέσω πληθώρας προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της πανδημίας. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρέμβει στο πάνελ με τίτλο  «Απασχόληση και θέσεις εργασίας».

Το δεύτερο μέρος  θα αποτελέσει η άτυπη Σύνοδος των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ, η οποία θα ξεκινήσει με δείπνο εργασίας το βράδυ της 7ης Μαΐου και θα συνεχιστεί την επομένη.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τα αποτελέσματα της Άτυπης Συνάντησης 5+1 για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, στις 27 με 29 Απριλίου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στην Πορτογαλία, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Κυριάκος Κούσιος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΦΩΤΟ: Σταύρος Ιωαννίδης

Share this post