Αύριο στην Λευκωσία ο νέος ΥΠΕΞ της Ελλάδος Γιώργος Γεραπετρίτης

Αύριο στην Λευκωσία ο νέος ΥΠΕΞ της Ελλάδος Γιώργος Γεραπετρίτης

Στην Κύπρο θα βρίσκεται αύριο , 4 Ιουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών  της Ελλάδος , Γιώργος Γεραπετρίτης, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων  του ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

 Ο κ. Γεραπετρίτης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών , και  θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών προς τον Τύπο, περίπου στις 11:15. Μετά από τις κοινές δηλώσεις θα λάβει χώρα γεύμα εργασίας.

Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και στις διμερείς σχέσεις και σε θέματα περιφερειακής και πολυμερούς συνεργασίας, που έχουν αναπτύξει από κοινού οι δύο χώρες με άλλα κράτη στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον, αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα ΕΕ και τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Share this post