Αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Παναγία Σουμελά

Αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Παναγία Σουμελά

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αύριο, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου , θα λειτουργήσει στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά , στην Τραπεζούντα του Πόντου. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, η οποία θα μεταδίδεται από την ΕΡΤ,  ο Παναγιώτατος θα χειροτονήσει διάκονο τον Δημήτριο Καμιανόβιτς, από την Ουκρανία, αριστούχο απόφοιτο της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Χθες, Σάββατο, στον Παριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκειρε μοναχό  τον υποψήφιο διάκονο. 

 

Σήμερα, Κυριακή,  το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χοροστάτησε για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν πέρυσι, το 2021) στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό για την Κοίμηση της Θεοτόκου.  Ο Εσπερινός έγινε στον  Ρωμαιοκαθολικό ναό της Τραπεζούντας, ο οποίος παραχωρήθηκε στους ορθόδοξους πιστούς. 

https://fb.watch/eV2d9sg_1p/

ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ:  Πρώτη Πατριαρχική Θ. Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά (15.8. 2010) . Ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας Παύλος προσφέρει στον Πατριάρχη ως δώρο ένα οικογενιεακό κειμήλιο της Πόντιας γιαγιάς του ( Αρχείο Οικουμενικού Πατριαρχείου) 

Share this post