Αύριο η ψηφοφορία για τον νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη

Αύριο η ψηφοφορία για τον νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη

Αναμέτρηση  Ακιντζί -Τατάρ στον δεύτερο γύρο, στις 18 Οκτωβρίου

Στη σκιά του νέου τετελεσμένου , με το άνοιγμα τμήματος του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων, διεξάγεται αύριο ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας στα κατεχόμενα για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Για την «ΤΔΒΚ» και τους Τουρκοκυπρίους πρόκειται για «προεδρικές εκλογές».

Την θέση  διεκδικούν συνολικά έντεκα υποψήφιοι, μεταξύ τους ο νυν ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ, ο πρώην διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Κουντρέτ Οζερσάι, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Τουφάν Ερχουρμάν, και ο Σερντάρ Ντενκτάς του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, επικρατέστεροι για τον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας θεωρούνται οι Μουσταφά Ακιντζί και Ερσίν Τατάρ.

Η ψηφοφορία θα αρχίσει αύριο στις οκτώ το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις έξι το απόγευμα, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν έως τις δέκα το βράδυ.

Στους « εκλογικούς καταλόγους» είναι εγγεγραμμένα σχεδόν διακόσιες χιλιάδες άτομα.

Χθες  ο Μουσταφά Ακιντζί κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του ιδίου και της οικογένειάς του, για να αποσύρει την υποψηφιότητά του, “για το καλό της πατρίδας”, όπως του διαμηνύθηκε.  Τις καταγγελίες αποσιώπησε ο κυβερνητικός τύπος στην Τουρκία. Αντίθετα, τις πρόβαλε υπέρ Ακιντζί ο αντιπολιτευόμενος τύπος, ενώ euronews turkey τήρησε ισορροπημένη στάση.

 

 

 

Χθες βράδυ σε κοινή τηλεοπτική εκπομπή οι υποψήφιοι παρουσίασαν τις θέσεις τους

Share this post