Αύριο η Εξόδιος Ακολουθία για τον μακαριστό Μητροπολίτη Γέροντα Περγάμου Ιωάννη.

Αύριο η Εξόδιος Ακολουθία για τον μακαριστό Μητροπολίτη Γέροντα Περγάμου Ιωάννη.

Πατριαρχικό Τρισάγιο για τον αείμνηστο Μητροπολίτη Γέροντα Περγάμου .- Ένα άρθρο του 2ο10 για τον μακαριστό Μητροπολίτη στο asianews.it

Στις 12:30 αύριο  στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών θα ψαλεί , προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου, η Εξόδιος Ακολουθία για τον μακαριστό Μητροπολίτη Γέροντα Περγάμου κυρό  Ιωάννη, ο οποίος υπήρξε διακεκριμένη μορφή της Ορθόδοξης Θεολογίας.  

Ο ενταφιασμός θα γίνει στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών , όπου το σκήνωμα του θα συνοδεύσει από την Μητρόπολη ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος. 

Σήμερα  ο Οικουμενικός Πατριάρχης  Βαρθολομαίος, τέλεσε  Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννου, περιστοιχούμενος από Αρχιερείς του Θρόνου, κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής, και προσκυνητές.

Φωτό:  Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο


Στην εξόδιο Ακολουθία του αειμνήστου Ιεράρχου τον Παναγιώτατο θα εκπροσωπήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

ΕΞΑΛΛΟΥ, στο Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ» της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου συνεδρίασε, το απόγευμα της Πέμπτης 2ας Φεβρουαρίου 2023, η Συνοδική Επιτροπή της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, αποτελούμενη από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο.

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής για τα θέματα της εκκλησιαστικής εκπαιδεύσεως και της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, στο Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου αναγνώσθηκε Ιερό Τρισάγιο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, συμπροσευχομένων των προειρημένων Μητροπολιτών και Κληρικών, για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννου, εκδημήσαντος εις Κύριον το πρωί της αυτής ημέρας, μετά των δικαίων και των αγίων.

Οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς αναφέρθηκαν με σεβασμό στη μεγάλη αυτή εκκλησιαστική προσωπικότητα, έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους θεολόγους, που σφράγισε την ιερά επιστήμη της θεολογίας και την Ιεραρχία του Πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

*Διαβάστε στον σύνδεσμο άρθρο για τον μακαριστό Μητροπολίτη , που είχε δημοσιευτεί , στις 5/12/2010 στο πρακτορείο asianews.it

TURKEY We cannot be bound by the evils of the past, says Metropolitan Zizioulas (asianews.it)

Share this post