Αύριο η αναγόρευση του ποιητή Κυρ. Χαραλαμίδη σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κύπρου

Αύριο η αναγόρευση του ποιητή Κυρ. Χαραλαμίδη σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κύπρου

Η Φιλοσοφική Σχολή, η Σύγκλητος και το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κύπρου αναγορεύουν τον ποιητή, δοκιμιογράφο και μεταφραστή Κυριάκο Χαραλαμπίδη σε Επίτιμο Διδάκτορα. Το αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και ιδρυτικό μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών, καταφέρνει να δικαιώσει όλες τις ιδιότητές του, αφού αποτυπώνει τις προσχώσεις και την ποικιλία της ελληνικής γλώσσας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα πλουτίζοντας και ανανεώνοντας τον ελληνικό λόγο. Μετουσιώνει ποιητικά τη συλλογική βούληση, τα πάθη και τις αγωνίες του ελληνισμού της Κύπρου, κατακτώντας με το εμπνευσμένο και πρωτοποριακό του έργο κορυφαία θέση στη σύγχρονη ελληνική ποίηση.

Την έναρξη και τη λήξη της ειδικής συνεδρίασης θα κηρύξει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, ενώ ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής, Αναπληρωτής Καθηγητής Πέτρος Παπαπολυβίου θα αναγνώσει το σχετικό ψήφισμα από περγαμηνή.  Για το έργο και την προσωπικότητα του τιμωμένου θα μιλήσει ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Παντελής Βουτουρής και θα ακολουθήσει αντιφώνηση του κ. Χαραλαμπίδη.  Όσοι και όσες παραστείτε στην ύψιστη αυτή τιμή από το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τον κ. Χαραλαμπίδη να μιλά «Για την παιδεία και τη γλώσσα».  

Η Τελετή Αναγόρευσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024 στις 7μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Ανώτατου Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, στην οδό Καλλιπόλεως, αρ. 75, στις 7μ.μ. θα μεταδίδεται και σε απ’ ευθείας σύνδεση από το κανάλι του Πανεπιστημίου Κύπρου στον σύνδεσμο https://bit.ly/3QY45Fd και ραδιοφωνικά στη συχνότητα του UCY Voice, 95,2 FM – www.ucyvoice.com.

Δηλώσεις συμμετοχής στον σύνδεσμο www.ucy.ac.cy/ucyevents. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου,  στο τηλέφωνο 22894347.

Πηγή: Δελτίο Τύπου Πανεπιστημίου Κύπρου

Share this post