Αύριο δύο Ιεράρχες της Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας Ουκρανίας θα λειτουργήσουν στον παλαιό Καθεδρικό Ναό της Λευκωσίας

Αύριο δύο Ιεράρχες της Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας Ουκρανίας θα λειτουργήσουν στον παλαιό Καθεδρικό Ναό της Λευκωσίας

Συγχαρητήρια Επιφανίου στον νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο. 

Αύριο, 7 Ιανουαρίου, εορτάζεται με το Γρηγοριανό Ημερολόγιο   «η κατά σάρκα Γέννησις του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού». Την παράδοση αυτή τηρούν τα Πατριαρχεία Ρωσίας, Ιεροσολύμων,  Σερβίας και  Γεωργίας, η Αυτοκέφαλη Εκκλησία Ουκρανίας, το Άγιον Όρος και η Μονή Σινά. 

Στις 9 αύριο το πρωί στον παλαιό Καθεδρικό Ναό της Λευκωσίας (ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ) , που είναι αφιερωμένος στον Άγιο  Ιωάννη τον Θεολόγο, θα τελεστεί δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους Ορθοδόξους Ουκρανούς , που ζουν στην Κύπρο. Θα συλλειτουργήσουν ο Μητροπολίτης Βυνίτσας Συμεών και ο Αρχιεπίσκοπος Τσέρνιγκοφ και Νίζιν Ευστράτιος. 

Βυνίτσας Συμεών

Τσέρνιγκοφ και Νίζιν Ευστράτιος

Οι δύο Ιεράρχες έρχονται απόψε στην Κύπρο για να εκπροσωπήσουν την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία Ουκρανίας στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής & πάσης Κύπρου Γεωργίου, η οποία θα γίνει μεθαύριο,  Κυριακή (8.1.2023 ώρα 4 το απόγευμα ) , στον νέο Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα Λευκωσίας, δίπλα από το μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου. 

Στο μεταξύ, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Ουκρανίας ,   Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος, συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο για την εκλογή του ως Προκαθημένου της Εκκλησίας  Κύπρου . 

Ο  Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος, εξέφρασε τις ευχές του για την εκλογή του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου ως νέου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου από την Ιερά Σύνοδο της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας  Κύπρου.

 

Ο κ. Επιφάνιος, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τύπου της Μητροπόλεως Κιέβου, έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:
“Συγχαίρω τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο για την αποδοχή της κλήσης του Θεού να γίνει Προκαθήμενος της αρχαίας και αποστολικής αυτοκέφαλης αδελφής Εκκλησίας. Εξάλλου, ο Κύριος είναι αυτός που λέει: “εγώ ἐξελεξάμην ὑμᾶς, και ἔθηκα ὑμᾶς ἵνα ὑμεῖς ὑπάγητε και καρπόν φέρητε…” (Ιωάν. 15:16). Σου εύχομαι, αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ, πολλά ευλογημένα χρόνια διακονίας στην Τοπική σου Εκκλησία και σε όλη την Ορθοδοξία! Είθε οι καλοί καρποί της κανονικής μας κοινωνίας και της ευχαριστιακής μας ενότητας να πολλαπλασιαστούν! Άξιος – Άξιος!”. 

 

 

Share this post