Αύριο ανακοινώνει ο Μπάιντεν τα πρώτα μέλη της κυβέρνησης του

Αύριο ανακοινώνει ο Μπάιντεν τα πρώτα μέλη της κυβέρνησης του

Ο Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει αύριο, Τρίτη τα ονόματα των πρώτων μελών της κυβέρνησής του, δήλωσε  ο Ρον Κλάιν, στενός σύμβουλος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ.

«Θα δείτε τις πρώτες επιλογές για την κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου την Τρίτη, αυτήν την εβδομάδα», είπε ο μελλοντικός προσωπάρχης του Μπάιντεν στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, χωρίς να αναφερθεί σε χαρτοφυλάκια ή σε συγκεκριμένα ονόματα.

«Πρέπει να αναμένουμε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος θα το κάνει ο ίδιος την Τρίτη», συμπλήρωσε.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει υποσχεθεί μια «κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει την Αμερική», συνεχίζει τη συγκρότηση της ομάδας του για τη μετάβαση, παρά τις προσφυγές στη δικαιοσύνη των δικηγόρων του Ντόναλντ Τραμπ, που αρνείται έως σήμερα να αποδεχθεί την ήττα του στις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου.

Αυτή η συμπεριφορά είναι «επιζήμια», είπε ο Ρον Κλάιν, όμως «αυτό δεν θα αλλάξει τα αποτέλεσμα του τι θα συμβεί την 20η Ιανουαρίου, ο Τζο Μπάιντεν θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ».

Στη στάση που κρατά ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε νωρίτερα και ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν, τονίζοντας ότι «συμμερίζεται» τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έκανε λόγο την Πέμπτη για «απίστευτη ανευθυνότητα» Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, εμφανίστηκε πρόθυμος να συνεργαστεί με τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, ωστόσο διευκρίνισε πως δεν είναι έτοιμος να αναγνωρίσει την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Share this post